Vir: Facebook, Festival Lent
V Mariboru se danes začenja Festival Lent, ki piše 30. izdajo. Pripravili smo kratek pregled današnjih najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 30. izdaji do 2. julija prinesel raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Osrednje prizorišče bo na Trgu Leona Štuklja, za družine bo dogajanje ob prenovljeni promenadi v Mestnem parku, ulično gledališče pa na Glavnem trgu.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

30. izdaja festivala se je danes že pričela z otvoritvijo Art kampa v Mestnem parku, a so pri tem zaživela tudi druga prizorišča. Tako je Grajski trg popestrila skupina Elysian, Glavni trg skupina Ana Kalan band, na Odru Triglav pa so se s koncertom predstavili učenci in dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Za vrhunec večera Magnifico in Laibach

Četudi se bodo čez popoldne odvijale spremljevalne prireditve, med drugim na Poštni ulici, v Sodnem stolpu, na Gosposki ulici in v Mestnem parku, pa prihajajo vrhunci današnjega dogajanja zvečer.

Tako bo na Jurčkovem odru pri Vodnem stolpu ob 20. uri nastopila skupina Open, tem pa bo sledila še skupina Društvo mrtvih pesnikov.

Le nekaj korakov stran si lahko v Sodnem stolpu ob 20.30 ogledate koncert skupine Počeni Škafi ali pa se v Vetrinjskem dvoru ob 21. uri nasmejite šalam Tina Vodopivca v njegovi stand up komediji Tutti matti.

Ozračje pa bo gotovo razgrel vedno vroči Magnifico, ki bo na Trgu Leona Štuklja nastopil ob 21.30, pri čemer je nekaj vstopnic še na voljo, je pa na drugi strani razprodan koncert skupine Laibach, ki bodo ob 22. uri na Minoritih predstavili svoj muzikal Mi smo narod. 

Za konec večera pa lahko obiščete še Lachin after jam ob 23.30, kjer bodo med drugim nastopila Neža Mihelič - Žena, pa tudi Arne Međedovič - Arne, Michael Leopold - Leopold I. in Tomaž Dornik - Slick.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice