Organizatorji Festivala Lent si tudi letos želijo dogajanje gostiti na plavajočem odru na Dravi, a usoda tega je še nejasna. Župan Saša Arsenovič je priznal, da za postavitev odra iščejo tudi druge lokacije na Dravi.

Kot smo že poročali ima mariborska občina do poletja čas, da spelje postopek legalizacije odra. A kot je danes razkril župan Saša Arsenovič, to še ne pomeni, da bodo oder postavili v zaliv ob Vodnem stolpu.

»Boljša rešitev, kot da že zdaj umaknemo nosilce, je, da gremo v legalizacijo odra. A to še ne pomeni, da bo oder nujno stal v tem zalivu,« je povedal Arsenovič, ki mu trenutna lokacija plavajočega odra na Dravi ne diši preveč.

Težave pri iskanju druge lokacije

»To je edini zaliv, ki ga v bistvu prekrijemo in nato pridemo na isto ravnino kot je denimo na parkirišču. To pomeni, da bi lahko oder postavili kamorkoli na obrežju reke Drave in bi imeli enako oddaljenost kot zdaj pri prekritju tega zaliva,« je pojasnil župan.

A vsaj za zdaj ima občina težave pri iskanju druge lokacije.

»Problem je, da na Lentu dejansko ni nikjer druge površine, ki bi bila dovolj velika za približno dva to tri tisoč ljudi kot si Festival Lent želi,« je priznal Arsenovič in poudaril, da iščejo dolgoročno rešitev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice