FOTO: Jan Rozman
Čeprav nas do Festivala Lent 2019 loči še 113 dni, so organizatorji razkrili dva največja nastopajoča na letošnjem festivalu. Največje prizorišče bo znova Trg Leona Štuklja.

Festival Lent 2019 se bo začel v četrtek zvečer, 20. junija, ko bodo na Trgu Leona Štuklja nastopili atraktivni Dubioza kolektiv. Bend, ustanovljen pred 16 leti v Bosni in Hercegovini je osvojil odre in srca nekdanje skupne države, v zadnjih letih pa navdušil tudi občinstva velikih svetovnih festivalov in odrov, so na spletni strani zapisali organizatorji. Kitarist v zasedbi Dubioze je sicer Slovenec, Prekmurec Jernej Šavel.

Na predzadnji festivalski večer, 28. junija, pa bo na Festivalu Lent premierno nastopil DJ Umek, prvo ime domače techno scene in mednarodno najuspešnejši slovenski glasbenik in producent elektronske scene, ki bo tako kot Dubioza Kolektiv nastopil na Trgu Leona Štuklja.

Vstopnice že v prodaji

Ob razkritju prvih dveh glasbenih presenečenj so organizatorji najavili tudi lentovsko staro znanko – festivalsko vstopnico Lenta. Ta odpira vrata številnih festivalnih prizorišč vseh 10 dni in je še vedno najugodnejši način za ogled več kot 50 dogodkov. 

Stane 25 evrov, za študente pa tudi letos s pomočjo Šouma in Narodnega doma Maribor le 15 evrov. Ob tem Lenta zagotavlja tudi 40-odstotni popust pri nakupu vstopnic za programske vrhunce festivala.

Vstopnice za letošnja največja dogodka – koncerta Dubioze kolektiv in DJ Umek, so že na prodaj. Za vsakega od njiju boste imetniki Lente odšteli 15 evrov, posamezna vstopnice, če Lente nimate, pa stane 25 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice