Kljub dežju in hladnemu vremenu so odzivi na novo prizorišče na reki Dravi dobri.

Festival Lent v svoji 26. izvedbi se bo danes v Mariboru zaključil z veličastnim ognjemetom kot darilom za nastopajoče in Mariborčane, na plavajočem glavnem odru na Dravi pa bo še zadnjič pomahal v slovo Folkart.

Zaključek 30 Folkarta

Glavni oder na Dravi je danes ob 21.30 rezerviran za še zadnji, najbolj veličasten nastop folklornih skupin iz Argentine, Črne Gore, Kenije, Peruja, Rusije, Srbije in Slovenije.

Že dopoldne pa se tradicionalno »pol Maribora« zbere na Grajskem trgu in spremlja na desetine nastopov folklornih skupin po centru mesta, po ulicah in trgih kot tudi v Mestnem parku.

20. otroški folkart

Nastop otroških folklornih skupin iz tujine vabi na spoznavanje drugih kultur. Ples, pesem, glasba, spoznavanje kultur mednarodnih gostov otroškega Folkarta, ki se predstavijo na odru Triglav med 10.30 in 12.30. Spoznajmo njihovo folkloro in dediščino od blizu.

Danes so na programu med drugim še nastopi zasedb Prismojeni profesorji bluesa, Soulfingers in Monophonics.

Ognjemet  - darilo nastopajočim in Mariborčanom

Ognjemet je za Festival Lent to, kar je festival za mesto - je simbol, je praznična predstava barv in teme, ki eksplodira v končno zmago svetlobe. Simbol magične ustvarjalnosti, ki zaznamuje regijo, mesto in Festival Lent kot središče energije tistih idej, ki prinašajo in ohranjajo upanje na boljši jutri in vero v ustvarjalnost ljudi.

Nebo nad Mariborom bo danes, minuto pred polnočjo,  z Glavnega mostu obarval že drugi festivalski ognjemet in naznanil zaključek festivala.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
perez8

Prišel sem v Slovenijo, da bi vam pomagal pri denarju

Nudimo posojiiilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894

Starejše novice