Za gradnjo parterja odra na Dravi v zalivu pri Vodnem stolpu je Upravna enota Maribor izdala gradbeno dovoljenje. S tem je parter na Dravi končno legaliziran in na njem lahko potekajo aktivnosti v času prihajajočega Festivala Lent.

Gradbeno dovoljenje je mariborska upravna enota izdala v ponedeljek. Organizatorji Festivala Lent lahko tako sedaj tudi legalno postavijo parter odra na Dravi, ki je lansko leto deloval brez potrebnih soglasij in dovoljenj.

»Festival Lent na Dravi pluje v mirnejše vode, saj imamo pridobljene pravnomočno gradbeno dovoljenje za postavitev odra v zalivu. Za razliko od lani, ko smo delovali na nelegalnem, je stvar urejena tako kot smo obljubili. Mislim, da je to edini pravi način, da občina z dobrim zgledom uredi dokumentacijo za svoje projekte, ki jih izvaja,« je ob tem poudaril župan Maribora Saša Arsenovič, ki tako še z večjim veseljem pričakuje letošnji festival.

Župan Arsenovič je sicer že pred dnevi potrdil, da bo postavljen tudi oder na Dravi. A zaradi lanske nezakonitosti bo občina morala poravnati kazen. »Občina mora plačati kazen 8000 evrov za lansko uzurpacijo prostora brez dovoljenja. Ko plačamo ta račun, dobimo dovoljenje za letos,« je po poročanju STA povedal Arsenovič.

Oder na Dravi letos sicer ne bo tako velik kot lani in ne bo več osrednje prizorišče festivala. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice