Slika je simbolična.
Vsak večer od 25. junija do 3. julija bodo pred Hišo Stare trte vinski večeri v družbi najboljših štajerskih vinarjev. Na večerih bo sodelovalo kar 30 vinarjev iz regije Podravje in številni lokalni ponudniki.

V času Festivala Lent bo od 25. junija do 3. julija možno na vinskih večerih preizkusiti številna vina iz regije Podravje.

Zavod za turizem Maribor je organizator vinskega LENTanja pred Guinnessovo rekorderko, najstarejšo trto na svetu.

»Vinsko LENTanje je stičišče najboljše ponudbe štajerskih vinarjev, pristnega vzdušja na znamenitem mariborskem Lentu in edinstvenega prizorišča 450-letne, najstarejše trte na svetu. A to je le začetek prijetnih poletnih druženj pred Staro trto, saj bomo na Zavodu za turizem Maribor tematske vinske večere prirejali tudi po zaključku Festivala Lent, vse do konca avgusta,« je opisal vinske večere direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc.

Na vinskih večerih bo sodelovalo okoli 30 vinarjev iz podravske regije, ob njih pa bodo tudi lokalni ponudniki, ki so za svoje izvrstne izdelke prejeli nov kakovostni certifikat Naše najboljše.

»Verjamemo, da bo Hiša Stare trte, še posebej po celostni prenovi območja na Lentu in obkrožena z novostmi, kot sta Muzej najstarejše trte in prenovljen Vojašniški trg s Sodnim stolpom, postala naslednje osrednje družabno prizorišče Mariborčanov in obiskovalcev mesta,« je dodal na temo prenove Struc.

Večeri se bodo odvijali od 19. do 23. ure, ob petkih in sobotah pa do polnoči. Dodatna novost na letošnjih vinskih večerih so glasbeni nastopi, ki bodo na voljo brezplačno v izvedbi Narodnega doma Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice