Korejska pevka Youn Sun Nah, živeča v Franciji, bo v kombinaciji s švedskim jazz kitaristom Ulfom Wakeniusom v četrtek prvič nastopila tudi na Festivalu Lent.

V zgodovini glasbe je moč na prste ene roke našteti pevke, ki imajo talent, da glasbeni žanr v celoti pretresejo: Nina Simone, Norah Jones, Amy Winehouse – in nič manj izjemna v Franciji živeča korejska pevka Youn Sun Nah, ki se že zelo veseli četrtkovega nastopa. 

»Zelo sem vesela, da bom nastopila na festivalu. Nazadnje sem bila v Sloveniji v Ljubljani leta 2013 in sem se imela odično. Veselim se, da se vračam k vam. Videla sem fotografije s Festivala Lent in zgleda res odlično. Ljudje tudi v tujini veliko govorijo o vašem festivalu in zgleda kot velik piknik. Veliko različnih generacij se zbira na njem kar mi je izredno všeč. Zgleda kot družinski festival. Komaj čakam, da pridem,« nam je v telefonskem pogovoru za Mariborinfo.com zaupala Youn Sun Nah

Pevka svetovnega formata

Youn Sun Nah na svoje koncerte od občinstva prejema neskončno pozitivnih medijskih odzivov. Neverjetno precizen glas, popolna intonacija, edinstven občutek za ritem in kristalna čistost ji namreč omogočajo, da v navdušujočo celoto poleg jazzovskih pesmi spoji pesmi tako različnih avtorjev, kot so denimo Joni Mitchell, Jimi Hendrix, Johnny Cash, Lou Reed in celo Metallica ali Nine Inch Nails

V duetu s kitaristom Ulfom Wakeniusom

V popolni interakciji s kitaristom Ulfom Wakeniusom zmore Youn Sun Nah vsako pesem predstaviti na edinstven način, poln čustev in strasti, ki publiko začara v pozorno tišino in na koncu požanje glasno odobravanje. Po vokalnem spektru se sprehaja tako lahkotno, da ni več zgolj pevka, temveč samosvoj glasbeni inštrument, zato pa tudi ni presenetljivo, da je prejela nagrado ECHO za najboljšo mednarodno pevko, svetovno jazzovsko nagrado BMW ter številne druge.

»Z Ulfom se odlično ujameva na odru vse od intimnosti do dramatičnosti.  Obožujem koncerte v živo, ko igrava je to enkratno doživetje, čeprav igrava iste pesmi, veliko improvizirava. Res si želim, da bodo ljudje uživali na najinem koncertu in komaj čakam da se srečam s publiko. Pričakujem veliko pozitivne energije s strani občinstva in želim da ljudje z mano doživljajo različne občutke ob pesmih,« doda Youn Sun Nan. 

Korejska vokalna virtuozinja bo na Festivalu Lent na odru Minoriti nastopila 28. junija ob 22. uri. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice