Slika je simbolična.
Del presežka Mariborskih lekarn bo šel za novi zdravstveni postaji. Tja bosta umeščeni tudi lekarni.

Prejšnji teden so poslanci z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in predsednico nadzornega sveta Farmadenta Matejo Cekić govorili o spremembah zakona o lekarniški dejavnosti, ki so v obravnavi v državnem zboru.

Predlog sprememb med drugim predvideva črtanje 26. člena zakona, ki določa splošne omejitve za izvajalce lekarniške dejavnosti.

Tudi od tega, kakšen bo novi zakon, je odvisna prihodnost podjetja Farmadent, veletrgovca za distribucijo zdravil in medicinske opreme, pa tudi Javnega zavoda Lekarne Maribor.

1,25 milijona evrov od presežka lekarn za zdravstveni postaji Tezno in Tabor

Kot je povedal mariborski župan Saša Arsenovič, so Lekarne Maribor v odlični formi. Mestna občina Maribor bo iz presežka Mariborskih lekarn Maribor prejela sredstva v višini 1,25 milijona evrov, ki jih bodo namenili zdravstvenima postajama Tezno in Tabor.

Arsenovič je še dodal, da si želijo širitve mreže lekarn, ampak da morajo biti lekarne narejene po meri uporabnika, čim bolj funkcionalno in s čim manj stroški. 

»Cilj vseh je, da tudi zaradi uporabniške izkušnje vzpostavimo lekarne, ki so manjše kvadrature in ne predrage, tako da bi lahko mrežo širili tudi v nam bližje občine v regiji,« je dejal.

Lekarni tudi v Zdravstveni postaji Tezno in Tabor

Arsenovič je povedal, da je prav, da je lekarna umeščena na ti dve lokaciji. Lekarna v Zdravstvenem domu Tabor bo imela dva vhoda.

Enega zunanjega za primer epidemije, ko dostop skozi ambulante ne bi bil možen in enega notranjega. 

Prav tako bo lekarna tudi na Teznu. »Vse v smeri čim boljšega servisa in čim manj poti za tiste, ki najprej potrebujejo zdravnika in nato še recept,« je pojasnil Arsenovič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice