Obnovo Malečniškega mostu prevzema država, dela pa se bodo zamaknila vsaj za leto dni.

Še marca je kazalo, da bo dotrajan most v Mariboru letos dočakal 1,5-milijonsko obnovo. Mestne oblasti jo obljubljajo že več let, dela pa se zamikajo iz leta v leto. Rekonstrukcija mostu se po zadnjih informacijah letos zagotovo ne bo začela.

Pred prenovo mostu potrebna ureditev križišča Maribor - Melje

Tako na Mestni občini Maribor kot na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo odgovarjajo, da je pred prenovo mostu potrebna še ureditev križišča Maribor - Melje, ki predvideva semaforizacijo križišča in uskladitev semaforja z bližnjim semaforiziranim križiščem.

»Projektna dokumentacija je že pripravljena, dela pa se bodo predvidoma pričela še v letošnjem letu,« zatrjujejo na DRSI. 

Malečniški most že leta čaka na rekonstrukcijo ...

DRSI bo 2019 nadaljevala z aktivnostmi za rekonstrukcijo mostu

»Mestna občina Maribor je meseca junija oddala komplet dokumentacije na DRSI, da jo uporabijo do faze, ki omogoča pričetek javnega naročila za izbor izvajalca,« so ob tem še zatrdili na mestni občini.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je sicer že v aprilu letos prejela pobudo s strani Mestne občine Maribor za prekategorizacijo občinske ceste, ki poteka od krožišča pri Malečniškem mostu, čez most do Čufarjeve ceste, ki se naveže na ulico Veljka Vlahoviča do Ceste XIV. divizije, v državno regionalno cesto. 

»Tako bo glede na zgoraj navedeno prekategorizacija cest in s tem tudi prevzem Malečniškega mostu v upravljanje in vzdrževanje izvedena po ureditvi križišča. DRSI bo po prevzemu mostu ocenila njegovo stanje ter v letu 2019 nadaljevala z vsemi potrebnimi aktivnostmi za njegovo rekonstrukcijo,« so še jasni na DRSI.

Ves denar za obnovo mostu, ki je ocenjena na 1,5 milijona evrov, bo sicer šel iz državne malhe in ne iz občinske, kot je bilo načrtovano pred prekategorizacijo cest, razen sofinancerskega deleža Dravskih elektrarn Maribor, ki bodo primaknile 400.000 evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jožef46 (nepreverjen)

Na kaj vas spominja slika mostu čez Dravo. Ne bo težko.
Mene spominja na župana totega mesta. On vse vidi levo, naprej in desno.

Starejše novice