Dodaten dokaz, kako nevarna so lahko pirotehnična sredstva.

16-letni Mariborčan pred domom aktiviral in odvrgel pirotehnično sredstvo oziroma petardo Cobra. Toda petarda ni eksplodirala, zato jo je 16-letnik premaknil s palico. 

»V tistem trenutku je eksplodirala in ga opekla po levi roki in obrazu. V UKC Maribor so ugotovili, da so njegove poškodbe k sreči lažje,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Zoper mladoletnika bodo policisti podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Uporaba tovrstnih pirotehničnih izdelkov je sicer prepovedana skozi vse leto. 

Opozorila ne zaležejo ...

»Opisani primer je dodaten dokaz, kako nevarna so lahko ta sredstva. Tokrat jo je mladoletnik odnesel z lažjimi poškodbami, ki bi lahko bile tudi bistveno hujše. Pa vendar, lahko bi bil tudi brez njih, če bi se petardi odrekel in je ne odvrgel. Bodimo zvezde in ne mečimo petard,« še enkrat opozarja policija

Spomnimo, da je do podobnega primera prišlo pred nekaj dnevi, ko je 20-letni moški je na travniku prižgal doma narejeni pirotehnični izdelek, ki je ob prižigu eksplodiral. Eksplozija je izjemno hudo poškodovala obraz poškodovala 28-letnega domačina, ki je stal v neposredni bližini.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bako (nepreverjen)

Vsa ta opozorila so zastonj (bedak ostane bedak), borimo se za ekološke avtomobile, varstvo živali, zdravo prehrano, čisto okolje, potem se pa v eni noči zaradi izživljanja nekaterih v zrak pošljejo ogromne količine zakonsko dovoljenih raket in nedovoljenih petard, katere izničijo celoletno srb za čisto okolje.

Starejše novice