Ženskam ne manjka znanja, več pa morajo narediti za samozavest na poslovni poti.

170 štajerskih podjetnic in bodočih podjetnic se danes v Mariboru druži, mreži in predstavlja na že 4. konferenci ženskega podjetništva, ki jo organizirata Štajerska gospodarska zbornica in Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic pri ŠGZ - Perle. Dogodek poteka pod naslovom »Ženske – zaposlujmo ženske«.

Organizatorja sta pri snovanju konference izhajala iz dejstva, da so ženske manj konkurenčne že pri kandidiranju na delovna mesta, saj jih delodajalci še vedno sprašujejo o načrtovanju družine in o tem, kako bodo službene obveznosti povezovale z družinskimi.

Še vedno imamo »moške« in »ženske« poklice

A še posebej bodejo v oči razlike v plačah. Na ravni Evropske unije je bila v letu 2014 bruto urna postavka ženske za 16,1 odstotek nižja od tega, kar je zaslužil moški. Slovenska statistika je sicer precej ugodnejša – razlika je 2,9-odstotna, če upoštevamo podatke iz leta 2014. Vendar so ženskam dostopna v glavnem delovna mesta v slabše plačanih panogah, še vedno imamo »moške« in »ženske« poklice – in tu nastajajo pomembne razlike v višini plač, ki so, skupaj z manj zbranimi prispevki za pokojninsko zavarovanje, pomemben dejavnik pri izračunu pokojninskih pravic. Razlike pri plačilu za delo torej proizvajajo še večje razlike v višini pokojnin.

Ženske z izobrazbo, po kateri delodajalci manj povprašujejo 

Damjana Košir, generalna direktorica Direktorata za trg dela in zaposlovanje na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je ocenila, da so ženske na trgu dela v slabšem položaju ne le zaradi predsodkov glede usklajevanja službenih in družinskih obveznosti, ampak tudi zato, ker imajo izobrazbo, po kateri delodajalci manj povprašujejo. Vendar:

Ženske redkeje vprašajo, kakšno plačo bodo dobile

»Ko se odločamo, koga bomo zaposlili, je najbolj pomembno, kakšna je oseba, kaj zna, koliko ji lahko zaupamo. In ob tem moramo začutiti kemijo, le tako se bo lahko novi sodelavec, sodelavka vključil(a) v delovno okolje,« pa je Brigita Ačimovič, svetovalka uprave in izkušena kadrovnica v kidričevskem Talumu dala vedeti, da se pri kadrovanju ne ukvarja posebej z vidikom spola. Je pa tudi ona priznala, da ženske pogosto ne znajo oceniti svoje vrednosti za delodajalca. Redkeje kot moški, na primer, vprašajo, kakšno plačo bodo dobile, pa tudi ko pričakujejo povišanje plače tega ne naredijo naravnost, kot moški, temveč po ovinkih – in upajo, da bodo pač razumljene.

Odvetnica Nataša Pirc Musar je izhajala predvsem iz vprašanja, kaj lahko ženske naredijo, da bo civilna družba boljša. Kot zaposlovalka ima z ženskami v vlogi kandidatk za zaposlitev nekoliko boljše izkušnje, vedno znova ugotavlja, da se na razgovor praviloma bolje pripravijo kot moški.

5000 evrov za zagon podjetja

Mojca Skalar Komljanc iz javne agencije Spirit Slovenija je predstavila projekt podjetniškega usposabljanja, ki so ga izvedli skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje in MDDSZEM ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in v katerem je letos podjetniške veščine osvojilo prek 400 nezaposlenih žensk s terciarno izobrazbo. Vsaka, ki po končanem usposabljanju odpre podjetje, je upravičena do subvencije v višini 5000 evrov kot podporo zagonu podjetja.

V okviru projekta Regiowin, ki ga v Sloveniji vodi Štajerska gospodarska zbornica, je tudi veliko možnosti za mednarodno povezovanje podjetnic in za učenje druge od druge. Podjetnicam, sploh začetnim, namreč pogosto manjka informacij o tem, kako se mednarodno povezovati, je poudarila direktorica ŠGZ Aleksandra Podgornik

4. konferenco ženske podjetnosti spremlja sejem Sklenimo posel, na katerem svoje izdelke in storitve predstavlja 60 ženskih podjetij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice