Blagovna znamka Pubec - štajersko mlado vino že četrto leto združuje štajerske vinarje v tovrstno edinstven projekt.

Pubec je pravzaprav projekt in je blagovna znamka, ki združuje, letos že četrto leto, štajerske vinarje, in s promocijo njihovih mladih vin povečuje njihovo prepoznavnost na trgu.

Z rumenimi metuljčki in nežnim pristopom so se združili in skupno skušali promovirati svoja mlada vina, s tem pa vstopiti na domači in tuji trg, kjer lahko okrepijo lastno prepoznavnost in prepoznavnost regije, ki je znana po svoji kulinarični, vinorodni in turistični pestrosti. Prodaja mladega vina Pubec se začne že jutri, 26. oktobra. 

»Veseli me, da smo v Hiši Stare trte, kjer je dejansko padla idejo za samo ime tega projekta, torej Pubec. Letos je četrto leto tega projekta in nekako se je že spodobilo, da smo šli naprej. Tokrat je v projektu 24 vinarjev in tudi letos skupaj vinarji v projektu ponujajo okrog 60.000 buteljk tega vina,« je povedal direktor podjetja Mediaspeed Borut Cvetko.

Ponosni pa so na dejstvo, da so s projektom Pubec sprožili val okušanja pitja mladega vina in tudi proizvodnjo mladega vina, saj je naenkrat postala konkurenca ne samo na Štajerskem, ampak tudi na drugem delu vinorodne Slovenije. Številni močno povprašujejo po vinu Pubec in so prepričani, da ga čaka lepa prihodnost. 

»Vino je osnovni produkt mesta Maribor. Sicer pa je vino tudi kulturni turizem, kar narekuje področje kulture pitja in smatram, da so ti dogodki, ki se odvijajo v času Festivala Stare trte, ki je tudi Pubec, odlična iztočnica in popotnica. Pokušamo dobro vino, zmerno in da se skozi žlahtno kapljico poučimo in to sporočamo doma in v tujini,« je povedala direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Doris Urbančič Windisch. 

Pubec nagajivo simbolizira mlado vino

Pubec ali fant, kot dorasel mlad moški, v projektu Pubec nagajivo simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. V enem nazivu povezujejo dvoje, v prenesenem pomenu mladostno nagajivost mladega vina in regijo, iz katere to izhaja. 

»Pridelalo se je vino z iskrivostjo, z nežno cvetico tako sadno kot cvetno, tako da lahko rečemo, da smo vsi skupaj dosegli cilj, ki smo si ga zadali. Vino Pubec se bo tržilo suho in pol suho, takšna je bila želja potrošnikov in teh 24 vzorcev spada med suha in pol suha vina,to se pravi med mešana bela vina in teh bolj ranih sort, ki so primerne za mlada vina,« je povedala predstavnica Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Maribor Leonida Gregorič.

Tako se bo v Mariboru tudi letos 4. salon štajerskih mladih vin odvil v ponedeljek, 5. novembra, v Salonu Audi, Porsche Pujska cesta, kjer se bo uradno pričela prodaja mladih štajerskih vin Pubec. Dva dni kasneje bodo štajerski vinarji zavzeli Ljubljano, natančneje Festivalno dvorano na Gospodarskem razstavišču.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice