Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 368 klicev, od tega 104 interventne oziroma takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje in pa tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • enega osumljenca so pridržali po določilih zakona o kazenskem postopku,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale,
  • devet povoženj živali,
  • dvanajst prijav kršitev javnega reda in miru, od tega sedem na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • enemu kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • dve nesreči pri delu.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti Policijske postaje Gorišnica so imeli včeraj dopoldan v postopku državljana Bolgarije in državljana Avstrije, ki sta s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Policisti so ju oglobili.

Odkrili dva Afganistanca

Policisti so danes, takoj po polnoči, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Pod vplivom alkohola zapeljal s ceste

V Spodnji Voličini je včeraj popoldan 60-letni moški zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča z osebnim avtomobilom zapeljal v obcestni jarek. 

V prometni nesreči je bil udeležen sam. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

25-letni moški je sinoči vozil osebni avtomobil po lokalni cesti od Vukovskega dola proti Jakobskemu dolu. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je v levem preglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo zaneslo v desno, tam pa je trčil v travnato nabrežino in pristal v jarku.

V trčenju se je njegova 19-letna sopotnica lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,39 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Vlom v frizerski salon

Neznani storilec je med 23. in 26. oktobrom 2020 skozi vhodna vrata vlomil v frizerski salon na Ptuju. Iz njega je odtujil prenosni in tablični računalnik ter več različnega orodja za striženje las.

Materialna škoda znaša okoli 4500 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice