Blagovna znamka Pubec - štajersko mlado vino že peto leto združuje štajerske vinarje v tovrstno edinstven projekt.

Pubec je pravzaprav projekt in blagovna znamka, ki združuje, letos že peto leto, štajerske vinarje in s promocijo njihovih mladih vin povečuje njihovo prepoznavnost na trgu.

Z rumenimi metuljčki in nežnim pristopom so se združili in skupno skušali promovirati svoja mlada vina, s tem pa vstopiti na domači in tuji trg, kjer lahko okrepijo lastno prepoznavnost in prepoznavnost regije, ki je znana po svoji kulinarični, vinorodni in turistični pestrosti.

»Letos je v projektu Pubec 25 vinogradnikov, torej en več kot lani. Ponovno imamo dva osrednja dogodka, prvi bo 4. novembra v Mariboru, drugi pa 7. novembra v Ljubljani. Danes pa je uradni začetek prodaje vina. Ta datum je bil koncipiran že preden smo sploh vedeli, kako bodo potekale trgatve, tako da čisto vseh vin še ni na trgu, kar pa ne pomeni, da ne bodo takšna, kot se spodobi: v steklenicah in na prvem dogodku,« je povedal direktor podjetja Mediaspeed Borut Cvetko.

Pubec nagajivo simbolizira mlado vino

Pubec ali fant, kot dorasel mlad moški, v projektu Pubec nagajivo simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. V enem nazivu povezujejo dvoje, v prenesenem pomenu mladostno nagajivost mladega vina in regijo, iz katere to izhaja. 

»Mislim, da bo ta dogodek v Ljubljani, 7. novembra, še močnejši, kot je bil do zdaj, saj tam obisk res pridno raste in Pubec prav v Ljubljani dokazuje, da ta projekt potrjuje svojo vrednost s predstavitvijo in s širjenjem zavedanja o štajerskih vinih,« je še dodal Cvetko.

Pubec je lahko tudi poslovno druženje

Natalija Cvetko, vodja projektov Mediaspeed, pa je povedala: »S projektom si želimo vračati lokalni skupnosti in v projekt vključevati mlade ter jih ozaveščati o kulturnem in odgovornem konzumiranju vina in o kulturi pitja. Mislim, da nam to uspeva, saj naši obiskovalci dokazujejo, da nagovarjamo tudi mlajšo publiko, ki si želi takšnih dogodkov. Rada bi poudarila, da se mi, sploh v Mariboru, zdi tak dogodek nujen. Pubec omogoča poslovno druženje in je presežek vinarskih dogodkov v Mariboru.«

»Letos je novo to, da lahko vsak uporabnik vina, s skenom QR kode na obešankah, izve več o vinarju. S tem smo uporabnikom dali možnost, da lahko sami kontaktirajo vinarje,« je še povedala vodja projektov.

Dogodek pa kot strokovna inštitucija spremlja Kmetijsko gozdarski zavod Maribor

Direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor Stane Klemenčič pa je ob uradnem začetku prodaje vina povedal: »Kmetijski zavod Maribor v projektu Pubec nastopa kot strokovna inštitucija, ki ima svojo osnovno poslanstvo predvsem v strokovni podpori. Vinogradnike spremlja v fazah pridelave, predelave in tudi pri kletarjenju oziroma pripravi vina.«

Tako se bo v Mariboru tudi letos 5. salon štajerskih mladih vin odvil v ponedeljek, 4. novembra, v Salonu Audi, Porsche Pujska cesta, kjer se bo uradno pričela prodaja mladih štajerskih vin Pubec. Tri dni kasneje bodo štajerski vinarji zavzeli Ljubljano, natančneje Festivalno dvorano na Gospodarskem razstavišču.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice