Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 203 klice, od tega 62 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Policisti so včeraj dopoldan na hitri cesti H2 v Mariboru prijeli državljana Iraka, ki je pešačil iz smeri Pesnice proti Mariboru. Ugotovili so, da je nekaj pred tem peš, na zeleni meji, iz Avstrije nedovoljeno vstopil v državo.

Policisti so ga do predaje avstrijskim varnostnim organom nastanili v Center za tujce.

Ostal brez vozila 

Policisti so včeraj popoldan na Ulici Pohorskega bataljona v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Po besedah policije se je za nameček izkazal s tujim vozniškim dovoljenjem, a so policisti kmalu ugotovili, da ni njegovo, svojega pa nima. Zaradi tega so mu vozilo zasegli, zagovarjal pa se bo na pristojnem sodišču.

Odkrili ukradeno vozilo

Policisti so včeraj popoldan na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 29-letnega voznika mopeda, doma iz območja Upravne enote Tržič, ker ni upošteval rdeče luči na semaforju.

Policisti so ugotovili, da je moped neregistriran in je bil 30. julija 2018 ukraden, označen pa je bil z registrsko tablico, ki ne pripada temu vozilu. 

Pri varnostnem pregledu so policisti pri vozniku našli še rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Seveda, so mu jih zasegli in mu odredili še strokovni pregled v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, da bi ugotovili, ali vozi pod vplivom prepovedanih drog, vendar je to odločno odklonil.

Ukradeni moped so mu zasegli in ga bodo vrnili lastnici. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi posesti prepovedane droge mu bodo izdali odločbo v hitrem postopku o prekršku, kazensko pa ga bodo ovadili tudi pristojnemu tožilstvu.

Požar v garaži

V soboto so bili mariborski policisti še obveščeni o požaru na garaži v okolici Maribora, v katerem je nastala materialna škoda v višini okoli 25.000 evrov.

Policisti so ugotovili, da so glodalci pregrizli električne kable na osebnem avtomobilu Audi A4, parkiranem v garaži. To je povzročilo kratek stik, ki je vodil v požar. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.

Policisti bodo svoje ugotovitve s poročilo poslali pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice