Pismo podpore ravnateljici Nadji Jager Popović je podpisalo 33 zaposlenih, 26 profesorjev in 7 drugih delavcev šole.

Po tem, ko smo poročali, da so pismo v znak podpore ravnateljici Nadji Jager Popović potrdili in podpisali članice in člani Sveta staršev Srednje šole za oblikovanje Maribor, so sedaj enako storili tudi zaposleni omenjene šole. Gre za kolektiv profesorjev in drugih delavcev šole, ki skupaj izpostavljajo, da mnogo izjav, ki jih je bilo mogoče v zadnjem času zaslediti v medijih, ne drži.

»Oporekamo trditvam, da je na naši šoli vse narobe, da se zaposleni ne pogovarjamo med seboj, da si ne upamo več v zbornico ter da se s strani ravnateljice nad zaposlenimi na šoli izvajajo teror, psihoza in pritisk. Podpisana skupina ljudi temu namreč nikakor ne more pritrditi, lahko pa rečemo, da je to subjektivno mnenje in občutek redkih posameznikov kolektiva,« je navedeno v začetku pisma. 

Podpisniki pravijo, da so odnosi med zaposlenimi še vedno sodelovalni, angažirani ter usmerjeni k profesionalnemu izvajanju učno-vzgojnega procesa. Hkrati pa poudarjajo, da kljub močnemu zunanjemu pritisku poteka delovni proces nemoteno, kot tudi obšolske in druge dejavnosti.

»Zavedamo se, kaj pomeni biti slab ravnatelj in kaj dober ravnatelj, in povemo lahko, da Nadja Jager Popović gotovo spada med slednje, saj je med drugim odprta za predloge, stremi za izboljšavami, je delovna, sočutna in človeška. Nad delavci, vsaj spodaj podpisanimi, se nikoli nista izvajala pritisk in teror s strani vodstva, tudi ne drži, da si ne upamo pogovarjati med seboj, saj konec koncev pred vodstvom ničesar ne skrivamo,« dodaja 33 podpisnikov pisma podpore.

Zapisali so tudi, da ravnateljico podpirajo, saj je v svojem mandatnem obdobju za šolo storila ogromno dobrega, kar se vidi v dobri tehnično opremljenosti šole, dobrim vpisom in sodelovanjem z mnogimi institucijami ter organizacijami. 

»Žalostno je, da se mnenje peščice posameznikov sliši tako daleč. Zaupamo tudi v delovanje Sveta zavoda in podpiramo njihove odločitve. Da so dijaki z delom učiteljev večinoma zadovoljni, kažejo tudi vsakoletne ankete, prav tako pravijo tudi starši,« in dodajajo, da si na šoli želijo miru in prijetnega ter vzpodbunega delovnega okolja za dijake in zaposlene. 

Podpise delavcev Srednje šole za oblikovanje Maribor hranimo v uredništvu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
učenec (nepreverjen)

naš ravnatelj ponavadi takšne neposlušne učiteljice nategne
potem pa ima mir z njimi
Moške člane kolektiva pa pošlje k ravnatelju sosednje šole
ki je peder in jih on nategne in ima mir pred njimi

Starejše novice