Do 14. ure na okužbo s koronavirusom testirali 6712 oseb, okužba potrjena pri 253 osebah.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočajo, da je bil danes sprejet nov pacient s koronavirusom, eden izmed hospitaliziranih okuženih pa je bil odpuščen iz bolnišnice, torej skupno število hospitaliziranih pacientov okuženih s koronavirusom ostaja osem. Eden izmed njih potrebuje oskrbo s kisikom.

Po besedah vodstva mariborskega kliničnega centra je trenutno 82 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov. Gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje, pojasnjujejo in dodajajo, da nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

»Za zaposlene, ki so trenutno nujno potrebni na delovnem mestu in potrebujejo varstvo otrok je bila ponujena pomoč s strani študentov, ki so pripravljeni nuditi varstvo otrok na domu,« še sporočajo iz mariborskega kliničnega cetra. 

»Ponovno obveščamo vse paciente, da bodo pravočasno obveščeni o novih datumih pregledov in da napotnice, ki so že bile izdane ne bodo potekle (zastarale). Obvestila o novih datumih bodo pacienti prejeli s časovnim zamikom, odvisno od trenutnih obremenitev s covid-19,« še pojasnjujejo.

Dodatno obveščamjo, da samoplačniških storitev Oddelek za laboratorijsko diagnostiko do nadaljnjega ne opravlja več: »Ponovno apeliramo, da v laboratorij prihajajo zdrave osebe in le za preiskave, ki jih nujno potrebujejo.«

Ob tem so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zapisali še, da se zahvaljujejo donacijam, ki so jih prejeli. Nova ljubljanska banka jim je namenila pomoč v višini 20.000 evrov, tudi Telekom Slovenije je daroval 20.000 evrov, Mercator pa je primaknil prehrambne pakete za zaposlene na najbolj izpostavljenih delovnih mestih v obliki malic in kave.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice