Se stanje mariborskega letališča res izboljšuje? Zasledili smo namreč, da so danes objavili prosta delovna mesta.

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje smo zasledili, da Aerodrom Maribor išče nove delavce. Potrebujejo namreč sedem gasilcev, varnostnika in dve vodji vzdrževanja.

Kandidati lahko pokličejo ali pišejo na: [email protected].

Za službo gasilca je potrebno delo v reševalno gasilski službi, delo pri sprejemu in odpravi letal, potnikov in stvari, vzdrževalna dela, opravljanje administrativnih del povezanih z delovnim mestom, občasno opravljanje drugih del, za katere je delavec usposobljen.

Pri tej zaposlitvi se išče oseba s srednjo strokovno oziroma srednjo splošno izobrazbo. Ta profil zaposlijo za polni delovni čas, in sicer za 12 mesecev.

Varnostnik bo moral opravljati dela kot so varovanje premoženja družbe, nadzor nad prihodom zaposlenih na delo in z dela, nadzor nad evidenco službenih vozil, varnostni pregled potnikov, prtljage in stvari, opravljanje administrativnih del povezanih z delovnim mestom, občasno opravljanje drugih del, za katere je delavec usposobljen.

Tudi tukaj osebo zaposlijo za polni delovni čas, za 12 mesecev. Prav tako tudi tukaj iščejo ljudi s srednjo strokovno oziroma srednjo splošno izobrazbo.

Vodja vzdrževanja letališke opreme, sredstev in inštalacij bo moral obvladati dela kot so vodenje in organiziranje službe, sodelovanje pri servisnih in montažnih delih, vzdrževalna dela, dela pri sprejemu in odpravi letal, potnikov in stvar, opravljanje administrativnih in tehničnih del, ki so povezana z delovnim mestom, občasno opravljanje drugih del, za katere je delavec usposobljen.

Izobrazba prijavljenega mora biti višješolska, višja strokovna, z znanjem elektrotehnike in energetike. Tudi tukaj gre za polni delovni čas, in sicer za 12 mesecev.

Nove zaposlitve rezultat sodelovanja s Kitajci?

Družba Aerodrom Maribor je najemala letališče že leta, vendar ji je država zadnjih nekaj let koncesijo podaljševala le za eno leto, letališče pa je počasi, a vztrajno hiralo. Lani je bilo naprimer prepeljanih za okoli 50 odstotkom potnikov manj kot leta 2015, razlog za upad pa naj bi bil izpad čarterskih poletov in redne linije do Nemčije.

Ministrstvo za infrastrukturo je zato, tudi pod pritiskom tujega investitorja na sosednjem zemljišču v obliki avtomobilskega giganta Magna Steyr, izvedlo dolgo pričakovani javni razpis za dolgoročni najem letališča. Na slednjega pa se je prijavila le družba Aerodrom Maribor, ki je medtem zamenjala lastništvo - iz rok Delavske hranilnice prešla v last kitajskega kapitala.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v začetku marca z direktorjema družbe Aerodrom Maribor Ladimirjem Brolihom in Borisom Bobkom podpisal pogodbo za 15-letni dolgoročni najem nepremičnin in opreme Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Spomnimo, da je Gašperšič konec februarja podpisal sklep o oddaji nepremičnin in opreme Letališča Edvarda Rusjana Maribor v najem Aerodromu Maribor. 

Na mariborskem letališču napovedujejo kar 1,54 milijona potnikov letno, 82.000 ton prepeljanega tovora, v letališče pa naj bi vložili neverjetnih 139 milijonov evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice