V mesecu oktobru naj bi se pričela jesenska akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, akcijo pa je podprlo veliko število veterinarskih postaj, ki so ponudile 20-odstotni popust na ceno storitve.

letošnje akcije cenejših sterilizacij in kastracij žal ne bo, sporoča portal Pes moj prijatelj. Kljub rekordno številu ambulant, ki so pristopile k akciji, pa je bila ta v sredo, dva dni po začetku promocije, odpovedana.

»Razlog je sporočilo, ki so ga s strani Veterinarske zbornice prejeli veterinarji in v katerem zbornica veterinarje poziva, naj sodelovanje v tej akciji (in podobnih akcijah) odpovejo. Namen akcije je bil tudi letos oba posega narediti bolj dostopna prebivalcem, ki si ceno teh storitev težje privoščijo, posledično pa seveda zmanjšanje števila brezdomnih živali v Sloveniji. V zadnjih dveh letih je bilo zahvaljujoč akciji opravljenih dodatnih 500 posegov, s tem pa je bilo trpljenja in ulice odrešenih precejšnje število psov in muc.«

Kljub temu lahko pomagamo!

A spletno mesto Pes moj prijatelj začenja v ponedeljek, 30. septembra, z dobrodelno-ozaveščevalnim projektom Srce za tačke. v sodelovanju s partnerji in stroko bralcem bo ponudil niz člankov in aktivnosti, katerih cilj je spodbujanje posvajanja iz zavetišč in pomoč organizacijam, ki se trudijo za dobrobit živali v Sloveniji.

Na portalu bodo tako v sodelovanju z društvi za zaščito živali, zavetišči, veterinarji, kinologi, posvojitelji živali iz zavetišč in drugimi, nastajali vsebinski članki, ki bodo še bolj intenzivno poudarjali odgovorno skrbništvo živali, predstavljali različne načine pomoči živalim in opominjali na to, kako lahko prav vsak izmed nas naredi spremembo - za boljši jutri vseh trpinčenih in mučenih živali pri nas. Predstavljene bodo tudi živali, ki v zavetiščih že dlje časa iščejo nove posvojitelje.

Tudi pri letošnjem projektu se Pes moj prijatelj povezuje s podjetjem Lidl Slovenija. V 56 Lidlovih trgovinah so tako že nekaj dni postavljene košare, v katere lahko kupci odlagajo prispevke v obliki pasje ali mačje hrane za slovenska zavetišča in društva za zaščito živali. Košare bodo na lokacijah postavljene dober mesec dni. 

Pri Lidlu Slovenija sicer izvajajo tudi sorodni projekt Koraki za tačke, ki prav tako stremi k pomoči živalim, ki so v stiski. V sodelovanju z Zavodom Naš kuža v soboto, 5. oktobra, v Arboretumu (Volčji potok), pripravljajo dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Na dogodku se bodo predstavile organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali, terapevtski kužki, pasji frizer in veterinarska ambulanta.

Poleg obiska je možno pomagati tudi s finančnimi sredstvi preko poslanega SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer uporabnik prispeva 1 ali 5 evrov za brezdomne živali. Vsa zbrana sredstva v okviru projekta Koraki za tačke bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mimi123 (nepreverjen)

sram jih naj bo

Jaja (nepreverjen)

Kaj pa je vzrok za to odpoved?

Starejše novice