Da bi imeli sneg za božič in novo leto, so bile letos ponovno samo želje. O večji pošiljki snega v Podravju ni ne duha ne sluha. Bomo letos sploh imeli "pravo" zimo s snežno odejo?

Se sploh še spomnite, kdaj je na božični dan Maribora nazadnje prekrivala debela snežna odeja? Preverili smo, kako zimi kaže v januarju in februarju in ugotovili, da si v prihodnjih tednih lahko obetamo skupno le štiri dni sneženja.

Največ sneženja med 27. in 29. januarjem

V Mariboru naj bi snežinke dočakali zgolj med 27. in 30. januarjem, največ snega je pričakovati 27., 28. in 29. januarja, ko se bodo temperature gibale okoli -4 stopinje Celzija.

Toliko naj bi namerili tudi jutri zjutraj, a se bo že čez dan ogrelo na 4-5 stopinje Celzija. Temperature v prihodnjih dneh bodo še višje in se bodo čez dan gibale med 6 in 9 stopinj Celzija, zjutraj pa se bodo termometri spustili do pet stopinj pod ničlo.

Temperature v januarju naj bi se po podatkih spletnega portala accuweather.com gibale od -5 do 9 stopinj celzija, v februarju pa od -6 pa vse do 11 stopinj Celzija.

Temperature precej višje od zgodovinskega povprečja

Kot zanimivost dodajmo, da se največja razlika glede na napovedane temperature in zgodovinsko povprečje pričakuje ta petek, 10. januarja. Zgodovinsko povprečje na ta dan je -5 stopinj Celzija v jutranjih urah, v popoldanskih pa 3 stopinje Celzija. Napovedane temperature tokrat pa so zjutraj -1 stopinj Celzija, popoldan pa kar 9 stopinj Celzija, kar je šest stopinj več kot znaša zgodovinsko povprečje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice