Ste prepričani, da ste v slovenskih krožiščih videli že prav vse?

Kaj pravite na umetnino 'Dixi', najnovejšo pridobitev Murske Sobote? Krašenje krožišč z bolj ali manj posrečenimi umetninami je v Sloveniji prava senzacija. Številni rondoji se ponašajo z zanimivimi, tudi precej bizarnimi primerki. Toda v Murski Soboti so to umetnost ponesli na novo raven.

V novem krožišču na Tomšičevi ulici je namreč čez noč zrasla nenavadna skulptura. Nekomu se je očitno utrnila zamisel prenosno WC kabino (Dixi) premestiti kar na sredo cestišča.

FOTO: Sime Meričnjak (Facebook - MURSKA SOBOTA GNES)

Ko si vajen že vsega …

Omenjeno krožišče so v mestu dobili šele pred kratkim, z obširnejšo rekonstrukcijo na Tomšičevi ulici. V okviru te je za letošnje leto bila predvidena rekonstrukcija dela pločnika ter izgradnja povoznega krožišča, sicer pa med drugim zajema še preureditev hodnikov za pešce, odstranitev in zasaditev novega drevoreda ter dela na javni razsvetljavi.

Straniščna skulptura vsekakor ni bila v načrtu.

Nedvomno gre za delo šaljivcev, ki so se nekoliko pozabavali – ali pa želijo kaj sporočiti? Kakorkoli že, le upamo lahko, da stranišča niso premeščali, medtem ko je bilo zasedeno. 

Ne dvomimo pa, da se glede na ostale umetnine, ki krasijo slovenska krožišča, soboški primerek marsikomu niti ne zdi pretirano čudaški.

Tagi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice