Samostojna visokošolska izobraževalna ustanova Alma Mater Europea je danes obeležila 10. obletnico obstoja.

Samostojna visokošolska institucija Alma Mater Europaea, ki je bila ustanovljena leta 2007, danes praznuje 10. obletnico obstoja. Obsega vse tri študijske stopnje, dodiplomsko, magistrsko in doktorsko, vsi študijski programi pa so akreditirani s strani nacionalne Agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

V šolskem letu 2018/2019 se je vpisala že deseta generacija študentov, pohvalili pa so se tudi s tem, da je vsaka generacija študentov vsaj 20 odstotkov številčnejša od prejšnje in da imajo najvišjo stopnjo zaposljivosti diplomantov v Sloveniji. 

»Alma Mater Europaea je vstopila v deseto leto svojega dela. Delamo to, kar drugi ne delajo. Zato se je Alma Mater odločila, da razvije nove interdisciplinarne študijske programe, ki so zaposljivi na domačem in evropskem trgu, so kakovostni, konkurentni, predvsem pa resnično koristni, a dodajajo dodano vrednost,« je povedal Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM. 

Na obeležitvi obletnice so bili prisotni predsednik Alma Mater Europaea – ECM Ludvik Toplak, glavni tajnik Alma Mater Europaea – ECM Barbara Toplak Perovič, Sebastjan Kristovič, koordinator študijskih procesov na Alma Mater in generalni sekretar študentske organizacije Alma Mater Alen Pavlec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice