Skrbi pohodnikov in turistov na Arehu se stopnjujejo, prenovi nekdaj vpadljivega hotela iz leta 1976 na vrhu Areha kaže vse slabše.

Spomnimo, Zlatko Žilarevič, lastnik podjetja Nanomont, ki je pred dvema letoma kupilo objekt in ga začelo prenavljati, je še junija lani upal, da bodo ujeli zimsko sezono 2019/20. Še maja letos so pričakovali, da bodo pripravljalna dela zaključili v roku dveh mesecev. 

A hotel zdaj sameva, o delih pa ne duha ne sluha. Smučarji bodo, kot kaže, na belih strminah tudi letos švigali mimo propadajoče stavbe.

Medtem ko lastniki menda iščejo strateškega partnerja v obliki uveljavljene turistične in hotelirske verige, hotel izstopajočega videza načenja zob časa.

Še ena sezona brez prenovljenega hotela Areh

Kot je razvidno iz fotografij, zunanjost nekdanjega hotela z dvema zvezdicama danes obdaja zaščitna ograja, ki jo je ponekod že strgal veter. Okolica je zaraščena s plevelom, propada pa tudi notranjost. Nekatera okna so polomljena, spet druga zatesnjena z deskami. O nekdanji ponudbi prostorov pričajo le še napisi.

Prizori z žalostjo navdajajo tudi mimoidoče, ki svojega razočaranja ne skrivajo:

»V tem hotelu sva nekajkrat prespala. Bila je velika gneča, na samopostrežno si moral čakati po pol ure, pri šanku so delali trije, štirje in čakal si po petnajst minut, da si dobil kaj za piti,« se spominja Franc Korošec.

»Mislim, razočaranje, veliko razočaranje, kar ne moreš verjeti, da je iz tega nastalo to,« pa pravi Marija Korošec.

Zamujena priložnost

Temu delu Pohorja sicer manjka kakovostna ponudba za goste, ki si želijo večjo mero udobja, sam objekt pa se nahaja na vrhu smučišča. Predvsem gre torej za zamujeno priložnost in neizkoriščen potencial. 

Predsednik društva gostincev Pohorja in gostinec iz sosednje Ruške koče recimo ocenjuje, da bi hotel v prenovljeni obliki predstavljal velik plus za turizem:

»Ni prijetno za nas, ostale gostince. Seveda si želimo, da bi lastnik to čim prej usposobil in dodal eno dodano vrednost turizmu na Pohorju,« nam je v telefonskem pogovoru povedal Maksimiljan Klančnik, predsednik Društva gostincev Pohorja in dodal: »Sama podoba tega propadajočega hotela ni ravno najboljša za razvoj turizma. Obiskovalci, ki gledajo vse skupaj, predvsem tisti, ki so večkrat na tem delu Pohorja, nas kot sosede sprašujejo: kaj se dogaja, bo kdaj?« še pravi Klančnik.

Na ruški občini slabe promocije na Pohorju medtem ne komentirajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Nekomu je očitno v interesu ,da objekt totalno propade in ga kupi za bagatelo ! Kaj pa pravi ponudnik in upravitelj smučišč ? Vseeno mu je dokler bodo ljudje kupovali letne karte .

Starejše novice