Po dolgotrajni bolezni se je poslovil mariborski arhitekt Bogdan Reichenberg, ki je s svojim delom močno zaznamoval današnjo podobo Maribora.

Po dolgotrajni bolezni se je pri 68 letih poslovil mariborski arhitekt Bogdan Reichenberg, ki je s svojim delom močno zaznamoval današnjo podobo mesta Maribor. Med njegovimi številnimi projekti v Mariboru velja izpostaviti stolpnico in bloke v Betnavskem parku, kompleks Slavija, Studenško brv, Lutkovno gledališče, Hotel Piramida 2 in upravno stavbo Pošte Slovenije na Slomškovem trgu.

Kot so izpostavili na spletnem portalu RTV Slovenije, je Bogdan Reichenberg bil nepogrešljiv svetovalec mestnih veljakov, nekaj časa tudi mestni arhitekt, ko se je razpravljalo o novih prometnicah ter videzih trgov ali ulic.

Njegovo delo večkrat nagrajeno

Reichenberg je leta 1972 diplomiral na Ljubljanski šoli za arhitekturo, za svoje delo pa je bil večkrat nagrajen. Tako prejel nagrado Prešernovega sklada, Borbino nagrado, Zlati grb mesta Maribor, Plečnikovo medaljo in nagrado Footbridge award. Bil je tudi docent in na zadnje izredni profesor na katedri za arhitekturo Univerze v Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice