Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je poleti v mestu po aferi s skuterjem poskrbel za brezplačna parkirna mesta za motorna kolesa in kolesa z motorjem, vendar se je zdaj odrekel vožnji z njimi po mestu. Uporablja drugo prevozno sredstvo.

Pred ponedeljkovo sejo mestnega svet je mariborski župan Saša Arsenovič med drugim namignil, da sledi zastavljeni viziji in iz mesta umika motorizirana prevozna sredstva. Bomo kaj kmalu priča prepovedi vožnje z motornimi kolesi in kolesi z motorjem po mariborskih ulicah v središču mesta? 

Župan se namreč odslej vozi s kolesom!

»Majhen korak, ki govori v sklopu vizij, ki ga zastopamo v mestu, je, da si želimo mesto odpirati za nas ljudi in umikati nevarna sredstva, kot so motorizirana vozila. In zato sem se danes na delo pripeljal z novim mestnim kolesom in ne več s skuterjem,« se je pohvalil na novinarski konferenci pred ponedeljkovo sejo mestnega sveta, na kateri je med drugim govoril še o parkirninah, občinskem časopisu in drugih temah, ki so umeščene na 8. redno sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Med drugim bodo obravnavali spremembe in dopolnitve odloka o občinskem proračunu za letos  in odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskih cestah.

Poleti nepravilno parkiral svoj skuter

Mariborski župan Saša Arsenovič je julija razburkal javnost, saj je zaradi nepravilnega parkiranja in tako prejete globe pozval redarja na zagovor. Očitke je zavrnil, na občini so pojasnili, da naj bi šlo zgolj za pojasnilo okoliščin, župan pa naj bi na koncu poravnal globo v višini 40 evrov.

V izjavi za medije je tudi priznal, da je redar dovzetno opravil svoje delo in da se zaveda, da je kljub županovanju enak ostalim občanom.

Nova parkirna mesta za skuterje

A le teden dni kasneje je mariborska občina pred svojo stavbo v Ulici heroja Staneta priskrbela oziroma uredila dodatna štiri parkirna mesta za motorna kolesa, na katerih je dovoljeno brezplačno parkiranje. Dodatna štiri, prav tako brezplačna parkirna mesta za motorna kolesa, pa od tedaj stojijo tudi na Razlagovi ulici.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Pravilno, potrebno je dati priloznost alternativam kot so kolesa, elektricni skiroji, avtobusi, taksiji. Center MariborA je prelepo mesto, da ga bi packali s svinjskim tranzitnim prometom. Dosti se bo potrebno narediti, da bomo lahko mirni in zadovoljni, smo pa nekaj ze naredili da razmisljamo o tem in pocasi spreminjamo stvari na boljse.

LudiRudi (nepreverjen)

Najprej je potrebno ustvariti pogoje za uporabo vseh sredstev ! Pločniki in kolesarske steze so predpogoj za varno vožnjo . Sedanje stanje ponazarja kot bi Slovenija kupila letalonosilko .

Kozmonavt (nepreverjen)

Sašo vrži jajca čez štango in si oglej kolesarske steze izven Maistrove ulice .

Jaja (nepreverjen)

Saj kolesarji ne potrebujete kolesarske steze. Se itak vozite po plocnikih tudi tam kjer je! Ali pa v napacno smet. Pesci pa skacemo, ko koze! Pa kako je treba preckati cesto tam kjer ni kolesarske steze tudi nihce ne ve! Zapeljete kar cez prehod za pesce in vam ni znano, da bi morali stopiti iz kolesa in preckati prehod PEŠ!!!!! Ampak vedno ste kolesarji najvecje zrtve, cisto brez pravic. Za dolznosti se pa niste slisali! Elektricni skiroji so pa se hujsi. Na sreco so jih ponekod ze prepovedali.

prepoved avtov (nepreverjen)

zaprimo mesto za avtomobile

Starejše novice