Številni so z razočaranjem sprejeli novico, da v letošnjem proračunu ni predvidenih sredstev za obnovo zahodne tribune, a župan Saša Arsenovič pomirja, da ni prišlo do prekinitve projekta in bi z gradnjo lahko pričeli še letos.

V predlogu proračuna za leto 2019 je za obnovo stare tribune Ljudskega vrta predvidenih zgolj 96.000 evrov za pripravo investicijske dokumentacije in ustreznih podlag za izvedbo obnove tribune. Mariborska oblast je rekonstrukcijo in dozidavo objekta zahodne tribune zamaknilo v leto 2020, ko zanjo namenja 4,7 milijona evrov.

Na preložitev projekta so se odzvali tudi pri NK Maribor, kjer so izrazili zaskrbljenost, kaj to pomeni za nastope Maribora v evropskih tekmovanjih v poletju 2020. Uefa je sicer za TV Slovenija potrdila, da Ljudski vrt ustreza 4. kategoriji stadionov še do leta 2021 in do takrat lahko mariborski stadion gosti vse evropske tekme najvišjega nivoja, razen finalov.

Arsenovič: Podtribunje kljub napakam v dokumentaciji končano še letos

O projektu obnove Ljudskega vrta je spregovoril župan Saša Arsenovič, ki je s svojimi besedami pomiril privržence NK Maribor. V zvezi z deli pod južno in severno tribuno Ljudskega vrta je pojasnil, da bodo ujeli rok za pravočasno dokončanje projekta, čeprav so bile v dokumentaciji določene pomanjkljivosti, ki bodo nekoliko podražile projekt.

»Dela bodo letos zaključena in do konca leta bo pridobljeno uporabno dovoljenje. NK Maribor bo tako del svojih programov lahko preselil v podtribunje severa in juga,« je pojasnil Arsenovič.

Začetek del na zahodni tribuni konec leta

»Ni nobenih prekinitev, z izjemno vnemo se delata sever in jug, kot dober gospodar pa delamo naprej na projektu obnove tribune, da bo dobro končan in bomo vsi ponosni,« je poudaril mariborski župan.

V letošnjem letu bo 96 tisočakov namenjenih za novelacijo projekta in dokumentacijo, prav tako bo ponovno izvedeno javno naročilo za izvajalca del. Arsenovič je pojasnil, da zaradi trajanja teh postopkov ni realno pričakovati, da bi lahko takoj začeli z deli, kar je bilo pojasnjeno tudi NK Maribor.

»V kolikor ne bo pritožb pri javnih naročilih, računamo, da bi že ob koncu leta pričeli z deli obnove stare tribune,« je napovedal Arsenovič in dodal, da so že rezervirana sredstva v višini 4,7 milijonov evrov prenesli v leto 2020. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Olj (nepreverjen)

Mi, smo Maribor, mi smo Maribor! Gremo Maribor!

Starejše novice