V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so pojasnili epidemiološko sliko v štajerski prestolnici. Svoj komentar na razmere je podal tudi mariborski župan Saša Arsenovič.

»Dajmo se malo poigrati z resnico,« je uvodoma dejal mariborski župan Saša Arsenovič in nadaljeval: »Lahko smo se hvalili v prvem valu, da smo bili regija z najmanj okuženimi, Ampak danes je situacija popolnoma drugačna in se nam dogaja to, zaradi česar smo zapirali lokale. Od septembra imamo v Mariboru 220 novih okužb, se pravi, da smo prišli do eksponentne rasti, do tega česar smo se najbolj bali.«

Situacijo s koronavirusom v Mariboru je razložil s pomočjo prispodobe nogometne tekme, na kateri smo v prvem polčasu zabili dva gola in jih v drugem dobili deset. A ob tem še opozarja, da pri koronavirusu ne vemo, koliko polčasov bo imela tekma. 

»Dajmo se obnašati maksimalno odgovorno,« poziva Arsenovič. Apelira na meščane, da še enkrat ponovijo vajo iz marca.

Mariborska občina je bila v prvem valu prva, ki je sprejela ostre ukrepe. Arsenovič je pojasnil, da zaenkrat ne razmišlja o takšnih ukrepih.

»Takrat smo to naredili zato, da bi dali jasen signal, da bi opozorili na to, kaj nas čaka,« je dejal. To, kar smo se naučili v prvem valu, moramo zdaj uporabljati, še dodaja.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Spizdi kuscar jugoviski

Katja7 (nepreverjen)

Pokvarjeno,da drugim zuga in jih opozarja glede odgovornosti,sam pa se je sel testirat,ko se mu je sprdnilo in ne takoj,ko bi moral.Torej on je brezmadezni,da ogroza druge okoli sebe,po drugi strani pa pametuje.
Aja,Default..bravo,dobro napisano.Direkt👍

O07 (nepreverjen)

Navadni državljani, bi se mogli striktno držat, kaj nam govorijo politiki in vl. Govorci, oni pa lahko kršijo vse po vrsti. NE rabijo nosit mask v zaprtem prostoru, nimajo nobene varnostne razdalje pa omejitve glede števila povabljenih se ne držijo, od mene pa pričakujejo, da bom vse to upošteval, hvala ampak ne bom.

Starejše novice