Plavajoči oder na Dravi zadnje mesece 'počiva' v skladišču, kakšna pa bo njegova nadaljnja usoda, še ni jasno. Župan Saša Arsenovič tehta, kaj bo z njim storil.

Lahko se zgodi, da se plavajoči oder na Dravi ne bo več vrnil na svoje mesto. Napovedi bivšega župana Andreja Fištravca, kako bo oder poživil dogajanje ob Dravi ne samo v času Festivala Lent, se niso uresničile. Po koncu festivala zaradi inšpekcijskih postopkov in domnevno nepridobljenega vodnega soglasja na odru ni bilo dogajanja. Meseca novembra so oder demontirali in preselili v skladišče, trenutno pa še ni znano, ali bodo plavajoči oder spomladi znova postavili.

Je plavajoči oder ekonomsko vzdržen?

»Trenutno se pogovarjamo z organizatorji Festivala Lent. Predvsem, ali je strošek vsakoletne montaže in demontaže upravičen za tistih devet dni festivala ali pa bomo skušali oder uporabiti v daljšem časovnem obdobju pod blagovno znamko Festival Lent,« je na druženju s sedmo silo pred ponedeljkovo sejo mestnega sveta povedal župan Saša Arsenovič.

V kolikor bodo ugotovili, da postavitev plavajočega odra ni ekonomsko upravičena, bodo ta sredstva namenili za kvalitetnejši program za dogajanje ob reki Dravi, je poudaril mariborski župan. Strošek novembrske demontaže in prevoza v skladišče je občinski proračun stal 42.000 evrov neto.

»Plavajoči oder, je zapolnil eno vrzel. Kljub temu, da je na vodi, je v isti liniji, kot če bi ga postavili kjer koli na obrežju. To je v bistvu zaliv, ki smo ga podeskali in zdaj tam več ni zaliva,« je še povedal Arsenovič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice