Z Nefiks kariernim busom bodo iskalci prve zaposlitve obiskali potencialne delodajalce.

Zavod Nefiks v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve napoveduje dogodek »4. Nefiks karierni bus«. V četrtek, 24. maja, se bodo mladi iskalci prve zaposlitve odpeljali do potencialnih delodajalcev na Štajersko, kjer bodo obiskali Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, Celjski Mladinski Center in Pivovarno Laško.

Mladi, ki se v sklopu projekta Nefiks zaposlitvene rešitve udeležujejo tritedenskega izobraževanja, soorganizirajo dogodek »NEFIKS KARIERNI BUS«. V sklopu dogodka se bodo mladi predstavili potencialnim delodajalcem kot organizatorji in izvajalci delavnic, ki bodo na temo zdravja na delovnem mestu ali vključevanja mladih v delovne procese.

»Kot mlada iskalka zaposlitve cenim brezplačno in neobvezujočo izkušnjo spoznavanja s potencialnimi delodajalci. Iskanje prve zaposlitve zna biti stresno poleg tega imamo mladi malo delovnih izkušenj, zato je možnost soorganiziranja Nefiksovega kariernega busa in udeležba na samem dogodku super referenca,« je povedala udeležnka Nefiks zaposlitvene rešitve Katja Vrečar.

Na dogodku bodo delodajalci predstavili svoje načrte za zaposlovanje v prihodnosti z mladimi pa bodo izvedli tudi hitre karierne zmenke.

Obisk družbeno odgovornih delodajalcev:

•    8:15 – 9:30 Celjski Mladinski center (Mariborska cesta 2, 3000 Celje)
•    10:00 – 11:30 Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje (Krekov trg 3, 3000 Celje)
•    13:00 – 14:15 Pivovarno Laško (Trubarjeva ulica 28, 3270 Laško)

Za dosego svojega namena in ciljev Zavod Nefiks izvaja različne promocijske dejavnosti neformalno pridobljenega znanja in organizira različne izobraževalne dogodke, kot so tečaji, seminarji ali delavnice z namenom dviga kompetenc, razvoja zaposlitvene pismenosti in spodbujanja podjetništva pri mladih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice