Stopnice do Kalvarije bo prehodila 111-krat, četudi bo dež. Bi se tudi bi v 24 urah lahko povzpeli po več kot 50.000 stopnicah?

Kot smo že pisali, je humanitarka in športnica Beba Ščap prišla do ideje, kako bi lahko zbrali denar za športnike iz socialno ogroženih družin. Preprosto – 111-krat se bo treba povzpeti po strmih, ozkih stopnicah do Kalvarije, ne glede na slabo vreme. In glej ga zlomka, kjub nenadno lepemu vremenu je izbrala prav današnji datum, ko je za Maribor napovedan dež.

V 24 urah prehoditi več kot 100.000 stopnic

Beba je že včeraj opravila nakup primerne količine hrane za vzpon. Vsekakor je ne čaka lahek zalogaj: v 24 urah si je zadala nalogo prehoditi 454 stopnic v 111 etapah, kar je enako, kot če bi prehodila kar 100.788 stopnic. Pred športnim podvigom se je tudi telesno pripravljala, kakor je videti na fotografijah. Seveda pa ni sama, namreč družbo ji dela še množica Mariborčanov, ki so se prav tako odpravili na hajko navkreber. Tudi med športniki je videti nekaj podpornikov; Bebi ob boku sta se namreč pojavila smučar Boštjan Kline in nekdanji mariborski kickboxer ter taekwondoist Tomaž Barada.

Med priboljški ob vzponu ne bo manjkala goveja juha

Njena prehrana v času projekta Kalvarija 111 bo po besedah vodje njene ekipe, »domača«. Beba ima zelo rada govejo juho, zato ta sigurno ne bo manjkala, ko bo Beba začutila prvi padec energije. Seveda ima ekipa zanjo pripravljene še številne energijske preparate in praške magnezija, če pa se ji slučajno zahoče čipsa, bo tudi ta na voljo.

Med podvigom bo v ušesih cel čas igrala popularna glasba, ki se trenutno vrti na radijih, saj to zanjo pomeni način sprostitve. Nedvomno ji bo v dolgi noči prav prišla tudi misel na fizioterapevta, ki ji pride na pomoč v zgodnjih jutranjih urah.

Kdo je Beba Ščap?

Beba Ščap je Štajerka, ki je v svojih koncih znana kot ena najbolj zagrizenih iniciatork dobrodelnih projektov. Neumorna soustanoviteljica društva Never give up že skoraj 10 let sodeluje na projektih pod njihovim okriljem, zadnja leta pa jih pelje tudi sama, v lastni režiji. Projekt #Kalvarija111 je tako že 3. v vrsti in definitivno najbolj odmeven ter skrajno “ubrisan”.

Navdih za dobrodelne projekte je dobila že v otroštvu, saj je njen oče še pred njenim rojstvom v nesreči izgubil desno roko. Kot otrok je zaradi tega velikokrat jokala, saj se ji je smilil, potem pa je videla, da kljub temu ni obupal in da iz te svoje hendikepiranosti črpa moč. To jo je navdihnilo, da je tudi sama pričela pomagati ljudem, ki so tako ali drugače hendikepirani. Zato je skupaj s še nekaj somišljeniki pred dobrimi devetimi leti ustanovila društvo »Never give up«.

Foto: Matej Regent

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice