Na pobudo številnih obiskovalcev in prodajalcev mariborskih tržnic so se na Snagi odločili, da bodo podaljšali delovni čas na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Ker tržnice med tednom običajno zapirajo ob 13. uri, številni kupci zaradi službenih obveznosti ne morejo opraviti nakupa.

Na nov delovnik bodo vplivali rezultati ankete

»Ker se želimo s podaljšanim delovnim časom čim bolj približati potrebam kupcev, smo se odločili, da med 25. majem in 5. junijem na osrednji tržnici izvedemo anketo, v katero želimo pritegniti čim več kupcev, ki nam lahko na tak način sporočijo, kateri dan v tednu, v sredo ali četrtek, bi jim ustrezalo, da je osrednja tržnica s svojo ponudbo lokalno pridelane hrane in izdelkov, na voljo dlje,« so sporočili iz Snage. 

Anketo bodo izvedli neposredno na tržnici, anketni listi bodo na voljo pri prodajalcih. Izpolnjene ankete lahko kupci oddajo v skrinjo, ki bo od ponedeljka dalje nameščena na zunanji strani vhoda v mlečno-mesni paviljon. Anketa bo prav tako objavljena na Facebook profilu Snage. 

Podaljšan delovni čas v sredo ali četrtek?

»Anketa bo sestavljena iz dveh vprašanj, in sicer ali bi kupci na tržnico v popoldanskem času raje prihajali v sredo ali četrtek ter do katere ure naj jim bodo na izbran dan na voljo prodajalci,« so pojasnili na Snagi. 

Delovni čas osrednje tržnice na Vodnikovem trgu bodo nato prilagodili večinski volji najkasneje do konca junija.

Zaščitni ukrepi še vedno veljajo 

Trenutno večina mariborskih tržnic posluje od ponedeljka do sobote med 7. in 13. uro. Ob tem še vedno veljajo zaščitni ukrepi zagotavljanja varnostne razdalje, kupovanja z očmi in ne z rokami, posamičnega vstopa v mlečno-mesni paviljon in razkuževanja rok.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurta (nepreverjen)

Kartelno dogovorjeni prodajalci med katerimi je veliko preprodajalcev. Sej bi kupoval na tržnici, če pa nič ne prineseš domov, tam pa pustiš 40 eurov. Cene so absolutno previsoke.

Starejše novice