Slika je simbolična.
Če je Slovenija te dni v znamenju Dirke po Sloveniji (Tour of Slovenia), katere prva etapa je potekala tudi skozi Maribor, se bo avgusta v Mariboru mudila celotna svetovna elita v disciplini spust.

Mariborski Bike Park bo prizorišče kar treh tekem – evropskega in svetovnega pokala ter prvič v zgodovini tudi evropskega prvenstva.

Medtem ko se bosta evropski tekmi odvijali v torek, 3. avgusta (evropski pokal), ter med 6. in 8. avgustom (evropsko prvenstvo), bo svetovni pokal potekal 14. in 15. avgusta.

Zaradi rahljanja zaščitnih ukrepov in ob ohranjanju trenutne epidemiološke slike bomo lahko letos pod Pohorjem pozdravili več ljubiteljev te adrenalinske discipline, vstopnice pa so že v predprodaji, trenutno neposredno pri organizatorju.

Organizatorji opozarjajo na spoštovanje vseh zaščitnih ukrepov

Obiskovalci na prireditvenem prostoru bodo morali v primeru obiska pristojnega inšpektorja izkazati, da izpolnjujejo t. i. PCT pogoj, tudi sicer pa bodo na prizorišču spoštovali vse zaščitne ukrepe, saj z njimi ščitimo zdravje športnikov in nas samih.

»Lani smo prireditev uspešno izvedli v zares težkih razmerah, tik pred drugim lockdownom. S strani ekip in Mednarodne kolesarske zveze smo prejeli veliko pohval, zato se veselimo, da bo letošnja tekma za svetovni pokal potekala bolj normalno, saj to pomeni tudi bolj sproščeno,« je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas

Pod Pohorjem bo mogoče razvajati tudi brbončice

Mesto bo živelo s tekmami, saj bo spremljevalni program potekal pod Pohorjem in v centru mesta.

»Načrtujemo kolesarsko parado, ki bo potekala od Pohorja do Glavnega trga in kateri se lahko priključi vsak. Prepričan sem, da se bodo mestni kolesarski vožnji pridružili tudi številni tekmovalci, saj so željni aktivnosti, ki niso neposredno povezane s tekmovanjem. Spremljala nas bo priljubljena mariborska zasedba Happy Ol' Mcweasel,« je povedal Kvas in dodal, da se po tekmi obeta še ena, neformalna, a prav tako atraktivna tekma.

»S tekmovalci smo se dogovorili, da bomo zadnjo tretjino Snežnega stadiona izkoristili za izvedbo paralelnega slaloma, na katerem se bodo neformalno pomerili najboljši spustaši sveta. Tekma bo potekala po zaključku finala svetovnega pokala, torej v nedeljo pozno popoldan,« napoveduje.

Pod Pohorjem bo mogoče razvajati tudi brbončice, saj bo času kolesarskih prireditev obiskovalcem na voljo street food ponudba. 

Tekme bodo tudi v znamenju varstva okolja, kar pomeni, da bomo na prizorišču dosledno ločevali odpadke, v organizacijskem smislu pa sm se zavezali k zmanjševanju količin tiskanja dokumentov, saj bodo večino organizacijskih zadev reševali elektronsko.

»Tekma poteka v središču mariborskih pljuč in ocenjujemo, da je pomembno, da smo tudi kot organizotorji dober zgled vsem gostom in obiskovalcem,« je še povedal Kvas.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zelenko (nepreverjen)

Bike Center in kampanija so uničili Pohorje in danes je žalostna slika neoliberalizma ter opomin drugim delom Slovenije naj tega ne dovolijo . Pohorje je izgubilo svojo zeleno naravo in predstavlja rak na pljučih Maribora .

Starejše novice