FOTO: Bojan Mihalič
V soboto, 26. maja, bo v mariborskem Europarku potekal že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton.

Dogodek, ki se začne ob 9. uri, bo ponovno ponudil priložnost za aktivno in zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarsko druženje bo imelo tudi letos plemenit in človekoljuben namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena društvu UP-ornik.

Še je čas za prijavo

Vse do četrtka, 24. maja, imajo tako družine z majhnimi otroki kot tudi rekreativni in najzahtevnejši kolesarji čas, da izpolnijo in oddajo prijavnico ter se nam pridružijo na letošnjem kolesarskem dogodku za vso družino.

Udeležencem bodo tokrat na voljo tri kolesarske poti po Mariboru in okolici.

Mariborska družinska pot, dolga 12 km, je primerna za družine z otroki in poteka ob reki Dravi, Mariborska rekreativna pot (41 km) je za manj zahtevne rekreativne kolesarje in poteka do Račkih ribnikov in nazaj. Rekreativni maraton pa je primeren za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki bodo do Ptuja in nazaj prekolesarili 68 km in premagali 370 m nadmorske višine.

V Europarku bodo poskrbeli za vodenje, malico in pijačo, prisotna pa bo tudi tehnična terenska ekipa, ki bo pripravljena na nudenje morebitne pomoči.

Ob okrogli obletnici že tradicionalno za plemenit in človekoljuben namen

Ob letošnji okrogli obletnici prireditve je Simona Mandl, center managerka Europarka, povedala: »Letošnji že 10. Europarkov kolesarski maraton dokazuje, da je štajerski del Slovenije prežet z navdušenimi kolesarji. Prav tako pa smo veseli, da udeleženci vsako leto z navdušenjem podpirajo dobrodelno noto tega dogodka. Z veseljem bomo zbrana sredstva tudi letos podarili tistim, ki to najbolj potrebujejo.«

Sredstva, zbrana s prijavami, bodo namreč že tradicionalno podarjena v humanitarne namene. Letos bodo zbrane prispevke namenili društvu UP-ornik, v imenu katerega bo donacijo prevzel njegov ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja, ki se bo tudi sam preizkusil na eni od kolesarskih poti.

Ob tej priložnosti je povedal: »Hvaležen sem, kakšno pozornost nam v zadnjih letih namenjajo v Europarku. Približno dve leti nazaj bi morali zapreti vrata, če nam ne bi omogočili, da smo pri njih brezplačno postavili stojnico. Počaščeni pa smo bili tudi letos, ko so nam povedali, da bodo prav nam namenili sredstva, zbrana s prijavninami na 10. Europarkov kolesarki maraton.«

Pester spremljevalni program

Na dan dogodka bo pred vhodom v Europark z južne strani potekal tudi sejem koles in kolesarske opreme, otrokom bo na voljo otroški kolesarski poligon, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli, Hervis pa bo ponujal sejemski popust na kolesa in brezplačen test električnih koles. Po kolesarjenju sledi zabavni program za vse generacije, ki ga bodo še dodatno popestrili z nagradnim žrebanjem tistih srečnežev, ki bodo prejeli privlačne nagrade.

V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton, ki letos praznuje okroglo obletnico, prestavljen na nedeljo, 27. maja 2018.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice