Svoje bo v obliki družbeno koristnega dela prispevala tudi območna služba centra za socialno delo, saj je ponudila pomoč posameznikov, ki lahko tako odslužijo svojo alternativno kazen.

V začetku meseca smo poročali o požaru v Špičniku v občini Kungota, v katerem je družina Dreisibner izgubila streho nad glavo.

Požar je stanovanjski objekt popolnoma uničil in štiričlanska družina je ostala brez vsega.

Kot ugotavlja policija, naj bi do požara prišlo zaradi pregretja dimnika ali napake na električni napeljavi. Pogorišče so sicer že očistil in odstranili ostanke zgorele hiše.

Bodo božične praznike dočakali v novem domu?

Začasno zatočišče so Dreisibnerjevi našli pri sorodnikih, prebivalci širše regije pa so medtem začeli z zbiranjem sredstev in nujnih potrebščin, predvsem oblačil.

Na pomoč so z dobrodelno akcijo priskočili tudi obrtniki z območja Maribora in Ptuja, ki so se v svojih prizadevanjih povezali tudi z Nadškofijo Karitas Maribor, območnima službama rdečega križa ter centrom za socialno delo.    

Njihov trud je obrodil sadove in družini Dreisibner bodo nov dom morda lahko zagotovili še pred božičnimi prazniki.

Načrt objekta je namreč brezplačno že zarisal projektant, ki si je zamislil montažno hišo velikosti 126 kvadratnih metrov z dvoetažnim bivalnim prostorom in kletjo.

Začetek del predvidoma že prihodnji teden

Z gradbenimi deli bodo začeli predvidoma v ponedeljek. Gradbeni material bodo prispevali številni donatorji, prevoz materiala pa sta že ponudila dva avtoprevoznika. Pri mariborski obrtni zbornici bodo medtem pomagali s slikopleskarji, električarji in inštalaterji.

Še vedno pa k sodelovanju pozivajo tudi zidarje z izkušnjami s področja gradnje hiš; iščejo predvsem zidarskega mojstra, ki bi bdel nad projektom, poroča STA.

Po zagotovilih pobudnikov dobrodelne akcije pridobivanje gradbenega dovoljenja naj ne bi predstavljalo težav, kungoška občina pa bo obenem zaprosila za uporabno dovoljenje, ki bo omogočilo čimprejšnji začetek gradnje.

Svoje bo v obliki družbeno koristnega dela prispevala tudi območna služba centra za socialno delo, saj je ponudila pomoč posameznikov, ki lahko tako odslužijo svojo alternativno kazen.

Še vedno zbirajo tudi finančna sredstva

Kot smo že poročali, pa so z zbiranjem finančnih sredstev začeli tudi pri Karitasu, kjer so odprli transakcijski račun. Še vedno lahko torej pomagate tudi vi:

Nadškofijski Karitas, Strossmaywrjeva 15,
2000 Maribor,
TRR: SI56 0888 8888 889, odprt pri KBS Maribor,
Referenca: SI00 291434; Koda namena: CHAR;
Namen: Pomoč družini Dreisibner ob požaru. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice