Poigrali smo se z idejo mariborskega mestnega svetnika in simulirali, kako bi lahko bil videti napis.
Zvonko Zinrajh, mariborski mestni svetnik, predlaga, da bi Mestna občina Maribor na Piramidi postavila velik napis z imenom mesta. Ta bi naj privabil še več tujcev, mesto pa bi naredil bolj vabljivo. Kaj na to odgovarja župan?

Na včerajšnji 29. seji mestnega sveta Mestne občine Maribor so tudi tokrat obravnavali pobude in vprašanja mestnih svetnikov.

Gotovo najbolj zanimivo pobudo pa je tokrat podal samostojni svetnik Zvonko Zinrajh.

Na vrhu Piramide napis Maribor

Ta bi na vrh Piramide postavil napis z imenom mesta Maribor, ki bi po njegovih besedah mesto ob Dravi naredil še bolj vabljivo.

»Maribor postaja vse bolj privlačno in markantno mesto. Marsikaj je bilo v zadnjih treh letih narejenega, še več projektov je v izvajanju ali v pripravi. Ko se Mariborčani po kakšni odsotnosti spet pripeljemo domov v naše mesto, smo veseli sleherne spremembe ali pa se enostavno razveselimo kar naše Drave,« je uvodoma dejal Zinrajh.

Zinrajh: Zanimivo, privlačno in po mariborsko 'fajn'

Pri tem je ob pobudi dejal, da Mariborčane predvsem v času božičnih in novoletnih praznikov razvedrijo tudi osvetljeni trakovi, lučke, ki vodijo k vrhu Piramide.

»Še bolj zanimiv, atraktiven in predvsem za tujce morda pomenljiv, pa bi bil na Piramidi stalno umeščen, prijeten, osvetljen napis, ki bi vsem sporočal, da so v Mariboru.

Se je prijelo kje v svetu in bi se tudi pri nas. In ne bi veliko stalo. Se bi našel kdo, ki bi rekel, da to ni moja izvirna ideja, da sem jo pobral s hribčka ameriškega raja. Ampak bilo pa bi zanimivo, privlačno in po mariborsko 'fajn',« je še ob pobudi županu povedal Zvonko Zinrajh.

Simulacija ideje Zinrajha še od bližje. Bi ta napis lahko privabljal slovenske (ali tudi tuje) influencerje?

Pobudo bodo prenesli arhitektom

»Hollywood, Bollywood, Mariwood,« je v začetku dejal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Piramida je simbol mesta Maribor, gre za grič, na katerem je Maribor pognal korenine. A pri tem še vedno veliko prahu dviguje vprašanje lastništva Piramide in njenega upravljanja.

»Piramida je ravno tema teh dni. Na mizi je še vedno kup korakov, ki bi jih radi naredili, je pa potreben pravzaprav štiri, pet partitni pogovor na koncu. Ministrstvo za kulturo, ministrstvo za izobraževanje in šport, gozdovi Slovenije, pa potem še sprememba občinskega podrobnega prostorskega načrta v stavbno. Tako da bomo lahko počasi sanjali o razvoju tega področja, po katerem imamo ime,« je v razložitvi povedal Arsenovič.

»Bomo pa to pobudo dali arhitektom, ki se ukvarjajo s tem. Da vidimo, če se da to kam vključiti,« je še dodal Arsenovič.

Če bo že kmalu na Piramidi zasvetil napis z imenom mesta, pa bo treba še malo počakati.

Pobudo bodo prenesli arhitektom (foto: Jure Banfi).

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Res ste butli ,pravi dobesedni butli.Za koga je to dobro?????Poglejte si raje kak zapuščen vinograd imate .

Tojfl (nepreverjen)

Daj vzami si 5 min in preberi članek, no.

In reply to by Neviden (nepreverjen)

PanchoVilla (nepreverjen)

Jebo te vinograd ... si Hollywoodu (Veseli gozd) vido kaki gozd ali (po tvoje) vinograd?

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Točno! ... je kdo v MonteCarlu videl soline? Mi v SLO imamo 38 km obale in vsaj trojne soline, ki zavzemajo vsaj 10 km ... pizda, so Monačani glupi ... mar bi nas posnemali ...

In reply to by PanchoVilla (nepreverjen)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Obupno pokvari naraven izgled.

Surfeiter (nepreverjen)

Še ena za soline ...

In reply to by Alenkinabratovscina (nepreverjen)

JEZNI JOŽA (nepreverjen)

Končno! Tujec ki se pripelje v Maribor iz ljubljanske smeri je siguren, da je že v Avstriji v mestu Bauhaus 🤣

Starejše novice