Kakšna bo letošnja usoda največjega enodnevnega javnega martinovanja v Sloveniji, ki ga je lani odnesla korona? Imamo dobre novice.

Maribor je lani ostal brez štajerskega novega leta, ko se v štajerski prestolnici že tradicionalno zbere tudi 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Zaradi razglasitve epidemije in pričakovanega nadaljnjega zaostrovanja ukrepov so tri tedne pred martinovanjem zaustavili vse aktivnosti v zvezi z organizacijo dogodkov oziroma doživetij ob martinovem. 

Kakšna bo usoda letošnjega martinovanja?

Bomo letos v Mariboru izvedli poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja, ki ju spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba? 

To smo povprašali Zavod za turizem Maribor, ki bo z odgovorom zagotovo razveselil številne Mariborčane in tudi tiste iz drugih krajev.

Kot vse kaže, letošnje tradicionalno martinovanje v štajerski prestolnici bo.

Na Zavodu za turizem Maribor pojasnjujejo, da načrtujejo tradicionalno 37. Martinovanje. To bo v četrtek, 11. novembra, na Trgu Leona Štuklja. 

Dogajanje v skladu z veljavnimi ukrepi, program zaenkrat še ni znan

Prireditev bodo izvedli v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom, vključno s preverjanjem pogoja PCT. 

Zavod za turizem Maribor ob tem izpostavlja, da so na spletni strani visitmaribor.si objavili povabilo ponudnikom k sodelovanju na prireditvi. 

Martinovanje bo potekalo v dveh conah. Cona A, ki bo na Trgu Leona Štuklja, bo namenjena zgolj vinogradnikom, vinotočem ter turističnim in izletniškim kmetijam vinorodne dežele Podravje. Cona B v Ulici Maksimiljana Držečnika bo namenjena ponudnikom gostinskih storitev. 

Cena najema stojnice v coni A znaša 500 evrov plus davek na dodano vrednost, v coni B pa 600 evrov plus davek na dodano vrednost.

Program zaenkrat še ni znan. Dodajajo, da bodo o programu prireditve javnost obvestili naknadno.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Štajersko novo leto? Katarina Kata iz Đurmanca, ki si avtorica texta ... ko bodo snemali nove Gruntofčane se prijavi, nas Štajerce pa ne sramoti več ...

Starejše novice