Na mariborskem sodišču se je sklenila obravnava v sporu med občino in Športnim centrom Pohorje v stečaju glede poplačila obveznosti zaradi prevzema upravljanje gondole in žičniških naprav na Pohorju po stečaju podjetja.

Čeprav sodni postopki, različne cenitve in neuspešni poskusi mediacije trajajo že več kot dve leti in stečajnemu upravitelju Dragu Dubrovskemu ter DUTB kot ločitvenemu upniku doslej ni uspelo najti skupnega jezika z mariborsko občino, je po prihodu novega župana novi pravni svetovalec občine danes skušal nasprotno stran in sodnika Matjaža Štoka prepričati v novo preložitev naroka, poroča STA. 

Dan pred obravnavo novi dokazni predlogi

Le dan pred obravnavo je vsem poslal nove dokazne predloge, med drugim zaslišanja več prič ter imenovanje izvedenca finančne stroke. Kot trdijo na mestni občini, naj bi namreč ta imela v času od prevzema naprav in podelitve koncesije Marpromu za okoli 1,8 milijona evrov stroškov v obliki investicijskih vlaganj, te pa bi po njihovem morali odbiti od skupne vsote, poroča STA. 

Ker Dubrovski na drugi strani zanika, da bi občina ta denar namenila za investicije, pač pa gre zgolj za subvencioniranje javne službe, s katero Marpromu mesečno plačujejo stroške upravljanja Pohorske vzpenjače, je odvetnik MOM predlagal imenovanje finančnega izvedenca, ki bi ugotovil dejansko stanje.

Vendar niti stečajni upravitelj niti predstavnici DUTB temu predlogu niso bili naklonjeni, nasprotovali pa so tudi preložitvi naroka na jesen. Odvetnik Živko je namreč predlagal, da bi v poletnih mesecih z DUTB skušali najti skupno rešitev, nato pa nov narok izvedli septembra.

Izrek sodbe v pisni obliki

Sodnik Štok je na koncu vse njegove predloge zavrnil in sklenil glavno obravnavo, izrek sodbe pa napovedal v pisni obliki.

Zgodba glede plačila odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav se vleče že iz časov prejšnje mestne oblasti. Sodni cenilci so vrednost pred časom že ocenili na 16,8 milijona evrov, kar pa je bistveno več od sedmih milijonov evrov, za kolikor naj bi se občina in DUTB že izpogajali, a nato prva na dogovor ni pristala. Stečajni upravitelj je zato predlagal plačilo 13,7 milijona evrov, poroča STA. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kozmonavt (nepreverjen)

Marprom bi želel nadzor in upravljanje gondole ,delili bi si dobiček ,plačali pa naj bi vsi občani ! Odnos takšnih lastnikov je uničil Pohorje .Gondolo naj kupi tisti ,ki ima denar in bo znal ceniti svoje premoženje . Mahnjenič in ostali koritniki naj ga kupijo !!!

Starejše novice