Vlada je prejšnji teden začela postopek za pripravo državnega prostorskega načrta za mariborsko letališče, ki je še vedno brez redne linije.

Vlada je prejšnji teden začela postopek za pripravo državnega prostorskega načrta za mariborsko letališče, kjer za zdaj – kljub ambicioznim napovedim novega upravljavca, podprtega s kitajskim kapitalom – ne kaže ničkaj povečan obisk.

Najskromnejši promet doslej

Mariborsko letališče je namreč do konca oktobra naštelo manj kot 4500 potnikov, četudi so v družbi SHS Aviatlon, ki je lastnik Aerodroma in belgijsko-slovenske letalske družbe VLM Airlines, za prvo leto napovedovali skoraj stokrat višje številke.

Omenjeni letalski prevoznik je tako poleti izpeljal nekaj poletov s 50-sedežnim letalom Fokker v Split in Dubrovnik, a so že takrat napovedovali objavo zimskega voznega reda rednih linij. Vendar pa so se zdaj, kot kaže, bolj obrnili k aktivnostim v Belgiji, poroča STA.

Ta teden so po slovenski AOC licenci vendarle prejeli še licenco belgijskih letalskih organov, ob tem pa k floti šestih Fokkerjev dodali še dve letali Airbus 320.

Le občasna zasebna čarterska pot

Medtem ko je njihova glavna redna linija trenutno 19 tedenskih poletov med Antwerpnom in letališčem London City, pa v Maribor in še na nekatera druga evropska letališča le občasno opravi kako zasebno čartersko pot. STA tako poroča o besedah vodje odnosov z javnostjo pri VLM Airlines Yvesa Panneelsa, ki pravi, da za zdaj ni načrtovana nobena druga redna linija, še vedno pa delajo na več povezavah tako v Antwerpnu kot v Mariboru.

Še vedno interes za vzpostavitev rednih letalskih linij s Kitajsko

Vladna odločitev, da začne postopek, ki bo omogočil podaljšanje steze in s tem pristanke tudi večjih letal v Mariboru, pa kaže, da morda še vedno obstaja interes za vzpostavitev rednih letalskih linij s Kitajsko, ki so jih novi upravljavci letališča ob prevzemu napovedovali.

Navsezadnje je državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben oktobra v Pekingu predstavil razvojne možnosti mariborskega letališča, predstavniki tamkajšnjih letalskih oblasti pa so dejali, da ni zadržkov za vzpostavitev povezave.

Širitev letališča, podaljšanje letalske steze in posodobitev letališke infrastrukture

Vlada je s sklepom o pripravi državnega prostorskega načrta – v okviru katerega načrtujejo širitev območja obstoječega letališča – imenovala delovno skupino za njegovo pripravo. 

Sprememba državnega prostorskega načrta med drugim predvideva podaljšanje letališke steze za 800 metrov, s čimer bo ta dolga 3300 metrov, ureditev razširjenega varnostnega območja letališča in pripadajočih objektov za potrebe posodobitve funkcioniranja, razširitev letališke ploščadi, območje za razledenitev letal ter območje za posodobitev in razvoj letališke infrastrukture.

V zvezi s slednjo bo prenova dokumenta omogočala gradnjo novega terminala, ureditev parkirnih površin s parkirno hišo, objekte za zagotavljanje zemeljske oskrbe letal, nastanitvene zmogljivosti za potrebe letališča, tovorni terminal, simulator letenja, preureditev obstoječega terminala za potrebe splošne aviacije, hangarje za vzdrževanje letal ter območje za umestitev skladišča za goriva.

V državnem proračunu je sicer za pripravo DPN za mariborsko letališče skupaj načrtovanih 3,3 milijona evrov, po 200.000 evrov v naslednjih dveh letih ter 2,9 milijona evrov v letu 2020.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice