Foto: Jure Banfi
Do 56. Zlate lisice je še dovolj časa, da se bo vreme končno odločilo za zimo, trdijo organizatorji.

Šele z nočno smuko 10. januarja se je začela smučarska sezona tudi na pohorski poseki. Organizatorji 56. Zlate lisice sicer pravijo, da imajo še dovolj časa, a rekreativni smučarji so zaradi muhaste zime izgubili že skoraj pol sezone. 

Snežni topovi so poseko sicer zasnežili že trikrat, toda šele zdaj je bilo mraza dovolj, da so lahko minuli konec tedna pognali tudi štirisedežnico Poštelo. Na spodnjem delu proge ob vlečnici Radvanje, kjer je slalom za Zlato lisico, snega še ni dovolj za smuko, temveč le za otroško sankanje.

Na zgornjem delu, čez Habakuk in mimo Luke, je snega tudi ob Pošteli malo, zato je smučišče zoženo. Od starta veleslaloma do Trikotne jase je snega že dovolj tudi za tekmovanje. 

Vremenska napoved za prihodnje dni obeta nekaj mraza, zato pri Marpromu upajo, da bodo lahko zasneževali vsaj občasno ponoči. 

Marko Rataj, predstavnik upravljavca smučišč Marproma, dodaja: »Predvsem na spodnji strmini potrebujemo še več snega. Na srečo je vode dovolj, tako da čakamo le mraz. To zimo še nismo uspeli zasneževati s polno zmogljivostjo.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice