Na območju Maribora sedaj obratujeta dva dostavljavca hrane, Ehrana in na novo vzpostavljeni Wolt. Njegova posebnost? Hrano bi naj pripeljali kar v 35 minutah.

V Mariboru je zagotovo najbolj popularen vir dostave hrane portal Ehrana.si, ki se je v mestu ob Dravi vzpostavila v oktobru prejšnjega leta. Gre za spletno stran, ki vključuje številne ponudnike hrane in preko katerega lahko samo z nekaj kliki na svoj naslov naročimo topel obrok.

Le teden dni nazaj pa je v Mariboru začel dostavo hrane ponujati tudi finski mogotec Wolt. Ta se je na Finskem vzpostavil leta 2014, do septembra prejšnjega leta pa svoje storitve nudi že v 18 državah oziroma 60 evropskih mestih. 

Konec prejšnjega leta je začel Wolt obratovati tudi v Sloveniji, natančneje v Ljubljani, konec letošnjega maja pa tudi v Mariboru.

Zaenkrat majhna, vendar široka ponudba

Wolt je mobilna in spletna aplikacija, ki omogoča dostavo hrane na dom. Njegova posebnost pa je ta, da zraven restavracijske hrane omogoča tudi dostavo pekovskih izdelkov in slaščic. 

»Wolt spada med najbolj priljubljene storitve tudi zaradi dejstva, da hrano dostavimo na želen naslov v manj kot 35 minutah,« pravijo v Woltu.

Medtem ko dostavljavec Ehrana v Mariboru ponuja že več kot 50 ponudnikov, pa Wolt zaenkrat v prvem tednu združuje 16 ponudnikov hrane kot tudi pet trgovinskih ponudnikov oziroma ponudnikov kruha.

Tako lahko na Woltu med drugim zasledite ponudnika McDonald's, restavracijo Astoria, Nana, Isabella, Bangkok, Beograd Grill in Mama Simp, gostilno Zlati Lev, pa tudi picerijo Skopje.

Poleg tega lahko naročite tudi sveže pekovske dobrote in pakirane živilske izdelke iz štirih Žitovih poslovalnic v Mariboru kot tudi iz Hiše kruha.

Dostava le do 4 kilometre zračne linije

Wolt ponuja dostavo na širokem področju Maribora, in sicer lahko hrano naročite iz restavracije, ki je od vas oddaljena največ štiri kilometre zračne linije.

Zraven hrane boste morali za dostavo plačati tudi ceno dostave, ki znaša dva evra, velja pa samo, če ste od restavracije oddaljeni kilometer in pol. Za vsakih dodatnih 500 metrov razdalje pa uporabnik doplača še dodatnih 50 centov.

Kot poudarjajo pri Woltu, pa naj bi bila hrana po naročilu na vašem naslovu v roku 35 minut.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
roser (nepreverjen)

Divjaki na kolesih. Kot da so na giru in so sami na cesti / pločniku.

Starejše novice