Skupina Perutnina Ptuj, ki ima 3.600 zaposlenih, naj bi v kratkem dobila novega lastnika. Pogovori o njeni prodaji so v sklepni fazi, poroča Siol.net.

Slovenska industrija jekla po treh letih očitno zapušča lastništvo Perutnine Ptuj. Za njen nakup se zanima eden večjih strategov iz panoge. Kot poroča Siol.net, gre za francosko skupino LDC, največjega evropskega perutninarja, ki je lani ustvarila 3,6 milijarde evrov prihodkov, zaposluje pa 19.500 ljudi. 

Po neuradnih podatkih Siola, so dogovori med Slovensko industrijo jekla in Francozi v sklepni fazi. »Glede Skupine Perutnina Ptuj je odprtih več možnosti, končna odločitev še ni sprejeta,« so za omenjeni medij pojasnili v Slovenski industriji jekla, ki jo  vodi Andrej Zubicki

»Vsekakor je cilj zagotoviti, da Skupina Perutnina Ptuj še naprej posluje stabilno in uspešno, kot je poslovala kot del Skupine SIJ. Če bo prišlo do sprememb, bomo o tem pravočasno obvestili vse deležnike. Zdaj, ko je še odprtih več različnih možnosti, pa podrobnosti ne razkrivamo,« še poudarjajo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ubranimo slovenijo (nepreverjen)

Tooooo ,vse prodajmo tujcom kaj se je dobrega ostalo mi pa lepo glavco v pesek in nastavimo zadnjico in delat za 600 e meee,meee.

Starejše novice