Župnik Goran Kuhar, ki ga je zaznamovala afera z domnevno zalezovalko oziroma ljubezenskim razmerjem, naj bi v domu starejših v Beltincih na položaju zamenjal direktorico Blanko Ambruž.

Konec avgusta je čas premestitev in večjih sprememb v pomurskih župnijah. Te so že lani burile duhove, in kot kaže, letos ne bo nič drugače. Minule tedne je v soboški škofiji zaznamovala predvsem domnevna afera oziroma nadlegovanje stolnega župnika Gorana Kuharja, murskosoboški škof, mnsg. Peter Štumpf pa je zdaj sprejel še nekaj odmevnih odločitev.

Potem ko se je 39-letni Kuhar zaradi razgretih razprav o domnevni aferi oziroma nadlegovanju, za nekaj časa umaknil iz javnosti, bo zdaj, kot kaže, zasedel funkcijo v Domu Janka Škrabana Beltinci, ki deluje pod okriljem Zavoda svetih Cirila in Metoda. V omenjenem domu za starejše naj bi po poročanju Slovenskih novic zamenjal dosedanjo direktorico Blanko Ambruž.

Ambruževa, ki je dom vodila vse od njegovega odprtja leta 2008, je bila odstavljena le nekaj dni po tem, ko je beltinsko župnijo moral zapustiti dolgoletni župnik Alojz Benkovič. Polno zasedeni Dom Janka Škrabana Beltinci s 85 ležišči je sicer že pred časom zašel v težave in posluje negativno. 

V murskosoboški škofiji smo seveda želeli preveriti, ali to pomeni, da bo Kuhar v prihodnje vodil tako soboško župnijo kot beltinski dom za starejše, vendar je vodstvo za naše klice žal nedosegljivo.

Kot smo poročali, soboškemu škofu medtem grozi sodišče zaradi besed, izrečenih v odzivu na nedavno afero s Kuharjem in starejšo vernico. Več o tem preberite v povezani novici:

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sejanje megle... (nepreverjen)

Da malo dodam informacij, ki glavnim akterjem sejanje megle okrog Doma Janka Škrabana niso v ponos.
Začel bom pri novem župniku. Prišel in obogatil je mladinsko ulico v Beltincih s kaplanom. To je ulica v Beltincih, kjer se dogaja (mimogrede, v bolnici so že mimo razpisa nabavili šivalni pribor za šivanje zadnjičnih odprtin). Po mojih informacijah je bil postavljen za duhovnika z zakašnjenjem, govori se, da zaradi tesnega prijateljevanja s sedanjim kaplanom (morda pa je to škofova nagrada, saj je gejevski lobi v cerkvi napol legaliziran in ni inkriminiran kot normalni odnosi...). Ja, škof kot izgleda, temu ne nasprotuje...
V Domu Janka Škrabana je Benkovič dolgo prikrival nekatere stvari, ki sedaj prihajajo na plano. Samo gužvo je potrebno ustvariti. Škofov svak Drago Žalig je imel največji priviligirani status (to smo vsi beltinčani videli vsak dan). Zjutraj je vzel zavodski avto in potem z njim po Beltincih, k Vučini na špricer, pa na Petrol na stave, pa parkiran pred domačo hišo... Malice je vozil starčekon po domovih, kasiral, denar pa v lasten žep. Odkrili so ga, ko so pošiljali opomine, starčeki so pa pravili, da so Dragoji že plačali... Pa so ga v ščitili, ker je škofov svak. Delal pa je v domi nej nič, samo je vse fejst nadiral.
Zdaj zadnje tedne smo ga večkrat videli z delovnim terapevtom Mariom, kako sta kovala načrte, da bo Mario novi direktor, samo ka Benkovič gene...
Mario je druga zgodba. Žena ga ma na kratko doma... On pa je baje zelo dober terapevt, saj fantastično “terapira” drugo delavno terapevtko v Domu. So ga baje diskretno opozorili, ampak, saj veste..... Ta bo zelo primeren za direktorja. Dom bi dobil zlate kljuke, ker denarja je.....
Komaj sem začel, pa.... sledi nadaljevanje....

Joužek22 (nepreverjen)

In zakaj naj bi bil gospod Goran Kuhar razvpit? Ali zato, ker si stara baba, ki nikoli ni bila povsem nrmalna, nekaj domišlja? Poznam jo več kot 50 let.

Starejše novice