FOTO: Janez Leskovar
Tudi letos mariborska občina ob vstopu v novo leto ne bo priredila ognjemeta. Znova se računa na privatnega investitorja.

Veseli december se že bliža k svojemu vrhuncu: skoraj mesec dni bo od tega, odkar so se prižgale praznične luči, vonj kuhanega vina dvignil nad stojnice in odigral prvi koncert v sklopu Čarobnega decembra na Trgu Leona Štuklja. Sinoči se je uradno otvorila tudi smučarska sezona, do božiča pa nas loči še dober teden dni. 

A vrhunec prazničnega dogajanja v Mariboru bo zagotovo veliko silvestrovanje, ki vsako leto napolni osrednji prireditveni trg. V novo leto bodo štajersko prestolnico letos pospremili glasovi Nuše Derende in Pop Designa, a Mestna občina Maribor tudi letos ne bo priredila ognjemeta.

»Mestna občina Maribor že od leta 2011 ni organizator in plačnik ognjemeta, zadnja tri leta ga organizirajo in plačajo zasebniki,« so za Mariborinfo pojasnili na mariborski občini.

Bo tudi letos kdo financiral ognjemet?

Kljub temu pa smo Mariborčani ob prehodu v novo leto zadnja tri leta imeli ognjemet, ki pa ga je financiralo privatno podjetje. Ali bo tako tudi letos, še ni znano.

FOTO: Janez Leskovar

Že lani pa so pri Agenciji Republike Slovenije za okolje opozorili, da pirotehnična sredstva poleg onesnaževanja predstavljajo tudi tveganje za zdravje vseh občanov: »Pri eksploziji se namreč sprostijo snovi, ki zastrupljajo ozračje in povzročajo kratkotrajno izjemno povišane koncentracije onesneževal.«

Namesto za ognjemet raje za otroke

V najstarejšem mestu je županja odločila, da bodo z denarjem, ki bi ga namenili ognjemetu, raje omogočili otrokom šole v naravi, plavalne tečaje in podobno.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Karl (nepreverjen)

Toliko denarja so letos Fistravec in njegova sposobna ekipa zaj*** da bi lahko bilo tudi za ognjemet in vse ostalo, če bi se delalo bolj prevdarno z denarjem. Že s tem ko so neupravičeno dva krat plačali novo spletno stran veliko dražje kot je bilo potrebno, med tem je npr. Marprom organiziral koncert na katerem je bilo 5 ljudi in je na koncu odpadel itd...

sramotazamaribor (nepreverjen)

KATASTROFA in SRAMOTA za Maribor. Za Lent 2 ognjemeta za Silvestrovo pa nič. Svašta.

Starejše novice