Sezona kolesarjenja se je začela, Dravska kolesarska pot pa še vedno ni v celoti povezana.

Kolesarska sezona na Dravski kolesarski poti se je tudi uradno pričela. Ta izjemno priljubljena kolesarska destinacija se s pomočjo slovenskih občin ob reki Dravi iz leta v leto dopolnjuje tudi na slovenski strani. Christian Benger, minister za turizem Koroške deželne vlade, je ob začetku sezone poudaril pomen kolesarskega produkta na avstrijskem Koroškem in Dravske kolesarske poti na obeh straneh meje. Da ima kolesarjenje kot turistični produkt izjemno pomembno mesto tudi v nastajajoči strategiji trajnostnega razvoja slovenskega turizma, se strinja tudi Renata Martinčič, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Dravska kolesarska pot teče po štirih državah, po Sloveniji še vedno ni povezana

Ker je projekt Dravske kolesarske poti transnacionalni projekt, ki vključuje kar štiri države, Paco Wrolich, koordinator za kolesarjenje pri Kärnten Werbung, opozarja na spodbujanje in podporo pri sodelovanju prav vseh pomembnih partnerjev – da je slednje predstavlja zalogaj in se ga je potrebno lotiti sistematično in načrtno, ponazori Uroš Rozman s podatkom, da je trenutno poteka sodelovanje 18 občin ob reki Dravi, združenih v partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot. 

Tomaž Willenpart iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo je ob otvoritvi sezone predstavil trenutne poglavitne aktivnosti, ki potekajo na področju označitve trase. Potekajo namreč gradnje kolesarskih poti v občinah Muta, Radlje in Ruše, v pripravi je tudi izgradnja odseka med Ožbaltom in Falo, ki v tem trenutku predstavlja najzahtevnejši del Dravske kolesarske poti. Bo Slovenija končno stopila po poti Avstrije in povezala manjkajoče odseke Dravske kolesarske poti?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice