Če se je med nedavnim navdušenjem zdelo, da je zapletov res konec, ni nujno, da bo tako. V kolikor ne bo rešitve za novo zaposlitev, bodo Trafiko s koncem leta začasno zaprli.

Ne zima ali mraz, navdušenje nad pred kratkim znova odprto Trafiko pri Starem mostu lahko prekine pomanjkanje denarja.

»Gašperšček dela, v trafiki je toplo. Težav z ogrevanjem dejansko nimamo, celo zelo toplo je tukaj. Marko Novak, ki je prenovil Trafiko, se je res potrudil in je uvedel talno in zidno gretje. Težava je samo in izključno v delovni sili,« je povedala Aleksandra Berberih Slana, direktorica muzeja narodne osvoboditve Maribor, ki 'bdi' nad delovanjem Trafike.

Trafikant za štiri ure

S pomočjo Mestne občine Maribor je muzej trenutnemu trafikantu lahko omogočil tako imenovano polovično zaposlitev, vendar to ni dovolj. »Dejansko bi potrebovali nekoga, ki bi resnično lahko bil tukaj višji trafikant, vsak dan in, ki bi lahko hkrati odgovoril na vsa vprašanja tudi v tujem jeziku ter se res posvetil Trafiki in njenemu življenju,« razlaga Berberih Slana.

A denarja za novega zaposlenega v muzeju ni.

»Na žalost smo že nekaj let tudi stalno zaposlene delavce plačevali iz lastnih sredstev in več enostavno ne zmoremo,« je direktna Berberih Slana.

Decembra še odprto

V petek, 13. decembra, za obiskovalce pripravljajo prvo pokušino dodatnih programov, ki so jih sicer napovedali za pomlad ali poletje 2020. Kot je za decembrski čas običajno, tokrat načrtujejo božični koncert. Na platoju pred Trafiko bodo nastopili pevci zbora Nove KBM.

»Decembra bomo še imeli odprto, da si lahko čim več obiskovalcev ogleda muzejček. Potem pa upam, da bomo našli rešitev. Skupaj z Mestno občino, ki nam je v močno podporo, se dogovarjamo z enim zaposlitvenim centrom, da bi morda lahko šli v javno-zasebno partnerstvo. Če bo ta rešitev sprejeta ali bomo našli kakšno drugo, bo Trafika nemoteno delala dalje. Če ne, pa upam, da jo bomo lahko vsaj pozno spomladi ali poleti znova odprli,« razlaga Berberih Slana, ki ostaja optimistična, saj je prerojena Trafika res oživela ta kotiček mesta.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Wkw (nepreverjen)

Mariborski šalabajzeri.
In vi ste se delali norca iz Fištravca, ko je to opozarjal...

Kritik (nepreverjen)

Fištravec je marxistični teolog !

In reply to by Wkw (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Norci" kaj bi še radi od te podrtije in zaposlenega.
Turisti sploh ne hofijo na to stran' saj tu sploh nic ni za videt' razen če se bodo šli v pekarno zadevat.

Kritik (nepreverjen)

Se strinjam,da je Maribor samo Glavni trg ,Lent in Gosposka ,desni breg je zanemarjen kar je dokaz podrtija pod trafiko .

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Starejše novice