Ker je zdajšnji vrtec star, premajhen in neprimeren za delo in bivanje otrok, so v Selnici ob Dravi pričeli pripravljati projektno dokumentacijo za izgradnjo novega vrtca.

Županja Vlasta Krmelj je za STA pojasnila, da se še ukvarjajo z reorganizacijo dela, saj jim ministrstvo še ni odobrilo javnih del, zaradi česar je šest ljudi manj. Pri tem usklajujejo tudi vse želje in potrebe neposrednih in posrednih uporabnikov proračuna z zmožnostmi. Krmeljeva poudarja, da je treba pripraviti razvojni program občine, ki ne bo le spisek želja, ampak bo imel načrt aktivnosti, s katerimi bodo pričeli iskati nove finančne vire.

A prve informacije kažejo, da bi morda lahko dobili nov vrtec že v naslednjem letu, vendar jim manjka še nekaj finančnih sredstev.

V občini letos načrtujejo za okoli 459.000 evrov investicij, med drugim v kanalizacijo in sanacijo črpališča pitne vode na Duhu na Ostrem vrhu. Dokončali bodo tudi investicijo v igrišče in dom krajanov na Gradišču in Kozjaku ter ko razvojni projekt urediti pohodne in kolesarske poti v celotni občini. Računajo tudi na pridobitev EU sredstev v višini 0,5 milijona evrov. Želijo si tudi urediti pločnike in ceste. Dolgoročno bi radi v občini poleg vrtca med drugim uredili še športno dvorano. 

»Strateško bomo v občini gradili na kolesarskih in pohodnih poteh v zeleni in čisti naravi kot osnovi za razvoj turizma, ki je naša strateška gospodarska panoga. Ta trenutek še nimamo finančnih virov za vse projekte. Verjamem pa, da bomo s sistemskih pristopom pripravili dober razvojni program, ki ga bomo lahko predstavili tudi potencialnim investitorjem,« je za STA optimistično napovedala Krmeljeva, ki si tudi ne želi skleniti koalicije v občinskem svetu ter delitve na 'naše in vaše'.

Načrtujejo 3,7 milijona prihodkov in odhodkov, pri čemer je treba upoštevati 240.000 evrov dolga in 33.000 evrov obresti. Krmeljeva opozarja tudi na preteklo slabo finančno gospodarjenje in pomanjkanje sistemskega dela. »Zato je nujno, da v letošnjem letu na novo postavimo temelje gospodarjenja z denarjem.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice