FOTO: Janez Leskovar
Vse je pripravljeno za najdaljšo noč v letu. Vremenoslovci pa napovedujejo, da bi jo lahko v Mariboru še dodatno začinilo vreme. Bomo v novo leto res vstopili ob sneženju?

Maribor se tako kot cel svet pripravlja na vstop v leto 2019. Temperature ob silvestrovanju ne bodo prenizke, bi pa lahko med najdaljšo nočjo v letu dočakali padavine. Tudi v obliki snega.

Najvišje dnevne temperature bodo danes med 4 in 7 stopinjami Celzija, a do večera se bo ohladilo. Med silvestrovanjem se bodo v Mariboru temperature gibale med 2 in 0 stopinjami Celzija.

Napovedujejo tudi snežinke

V notranjosti Slovenije bo pred polnočjo ponekod občasno rosilo, po polnoči pa rahlo snežilo, napovedujejo državni meteorologi. Padavine bi lahko dočakali tudi v Mariboru. Državni meteorologi tako možnost dežnih kapel in snežink v štajerski prestolnici napovedujejo ob 20. in 21. uri, 24ur pa snežinke in dežne kaplje po polnoči.

Napoved ARSO za Maribor predvideva možnost dežja s snegom okoli 20. in 21. ure.
Napoved 24ur medtem predvideva možnost snega ali dežja po polnoči.

Jutri se bo delno zjasnilo, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na severovzhodu bo čez dan prehodno zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice