Foto: Twitter (Bojan Požar)
Novinar Bojan Požar je na ljubljanskem okrožnem sodišču dočakal novo oprostilno sodbo. Tokrat zaradi domnevne razžalitve tedanjega komandirja Policijske postaje Lenart.

Oprostilno sodbo je danes ob 11. uri na ljubljanskem sodišču izrekla sodnica Ana Klampfer Binder v primeru kazenske tožbe Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani zaradi domnevne razžalitve tedanjega komandirja Policijske postaje Lenart Jožefa Karnežo.

Za kaj gre?

Februarja 2015 je Bojan Požar na svojem portalu Požareport objavil prispevek »Pijani štajerski policisti. Se zaleteli, nesrečo prikrili in grozili. Komandir pa napredoval«, v katerem je pisal o dogodku decembra 2014.

Požareport je namreč pisal, da so policisti Policijske postaje Lenart decembra leta 2015 po več urah pijančevanja povzročili prometno nesrečo. Zaleteli so se v civilni avtomobil, v katerem je bil med drugim tudi otrok, in avto zbili s ceste, nato pa so s kraja nesreče pobegnili in skrili vozilo.

Kot trdi Požar je vodstvo policijske postaje poskrbelo, da so vse skupaj prikrili, tedanji komandir policijske postaje v Lenartu Jožef Kerneža pa je zatem celo napredoval.

Z zapisom naj bi Požar škodoval časti in dobremu imenu Kerneže in ker gre za uradno osebo, je pregon v tem primeru prevzelo tožilstvo, ki je zoper novinarja spisalo obtožnico zaradi žaljive obdolžitve. 

Okrožna državna tožilka Alenka Mordej je leta 2017 na koncu glavne obravnave za avtorja članka predlagala kar štiri mesece zaporne kazni, sicer pogojno in s preizkusno dobo dveh let, ter plačilo 2 tisoč evrov oškodovancu Jožefu Kerneži. Kot pa je sedaj razvidno iz objave Bojana Požara, ga je sodišče oprostilo vsakršne kazni.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pozar kot pozar.Rezultat ima.Ce pa imamo taksne nesposobne javne usluzbence,ki primera ne znajo zavrec ali ga ne smejo in potem zgubljajo vecino primer in tratijo cas in javni denar.Tale zadnji je za ucbenike kako ne!?!Poraja se vprasanje ali so tako nesposobni ali pa je vse zmenjeno in potem vsi zadaj delijo.

božidar (nepreverjen)

A JE MORDA LAGAL HM NIČ NE PIŠE

Katja7 (nepreverjen)

Bojci bravo!!!!!

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Od kdaj pa je Požar novinar??

Ajmeme (nepreverjen)

Večni mešalec dreka in prodajalec laži in izmišljenih zgodb, če imaš denar, plačaš in pošpuka in očrni kogarkoli mu srce poželi.

Ampak vse se enkrat konča...

Kritik (nepreverjen)

Nikjer ne piše katera je prava resnica ? Torej bi morali kaznovati policaje !

avtor članka (nepreverjen)

bravo novinar...
tebi bi se tudi smejalo če bi te po sodiščih vlačili zaradi tvojega dela???????
kako lahko napiše kdo tak naslov............
še en dokaz , kako se dela v naši državi, policija naredi nasrečo , nikomur nič , tistega ki objavi to pa na sodišče....
banana republika
s takšnimi novinarji pa še bolj..
Bravo Požar samo tako dalje!!!!!!!!!!!!!!

Starejše novice