Po torkovi vladni odločitvi o odpravi nekaterih omejitev za zajezitev epidemije bo imela vlada danes na mizi načrt sproščanja še drugih ukrepov.

Vlada bo znova zasedala danes ob 18. uri, pri čemer bo gotovo najpomembnejše vprašanje, na katerega prav vsi nestrpno čakamo odgovor, sproščanje ukrepa o medobčinskem prehajanju. 

Kot je na Twitterju pojasnil premier Janez Janša, aktualni podatki pri zaustavljanju epidemije omogočajo trezno presojo odprave nekaterih omejitev gibanja ter postopno oživitev številnih drugih dejavnosti.

Na drugi strani je minister za notranje zadeve Aleš Hojs za Pop TV dejal, da bo tudi sam predlagal odpravo prepovedi gibanja med občinami, odločitev glede tega, kdaj bo do odprave prišlo, pa bo odvisna od ocene epidemiologov.

Razširitev omejitve gibanja na upravne enot ali regije?

Svoje mnenje je na današnji novinarski konferenci podal tudi vladni govorec Jelko Kacin, ki pravi, da ima vlada na mizi številne možnosti sprostitve tega ukrepa, pri čemer bo gotovo glavni faktor presoje trenutna epidemiološka slika v Sloveniji, ki pa po celi državi ni enaka.

Kacin zato pravi, da bi lahko sprejeto prepoved prehajanja med občinami sprostili tako, da bi ukrep malce prilagodili, in sicer tako, da bi državljani občine lahko prehajali, vendar samo v območju posameznih upravnih enot ali znotraj posameznih regij, v kateri bivajo. 

»Ali bo ukrep sproščen že danes, ali bo se to zgodilo takoj po praznikih ali po 11. maju, trenutno še ne morem napovedati, bodo pa o tem državljani gotovo obveščeni še danes,« napoveduje Kacin.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice