Na ministrstvu za gospodarstvo menda razmišljajo, da bi omogočili nakup smučarskih vozovnic s turističnimi boni, poroča Delo.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo po poročanju časnika Delo razmišljajo tudi o ukrepu, da bi s turističnimi boni omogočili nakup smučarskih vozovnic. Ta ukrep bi neuradno lahko bil že v sedmem protikoronskem paketu. A žičničarji še prej pričakujejo dovoljenje države, da bodo lahko zagnali naprave.

Vladni govorec Jelko Kacin na vprašanje o (varni) smučarski sezoni na današnji vladni novinarski konferenci sicer ni dal jasnega odgovora: »Nimam odgovora na to vprašanje. Če bo v sredo res zapadel sneg, bo to vprašanje postalo še veliko bolj aktualno.«

Boni za nakup smučarskih vozovnic bi pomagali žičničarjem

Spomnimo. Turistični boni so zdaj namenjeni zgolj plačevanju prenočitev z zajtrkom. Doslej jih je po besedah predsednika vlade Janeza Janše uporabilo več kot 800.000 ljudi, država je izplačala 125 milijonov evrov od za to predvidenih 365 milijonov evrov. 

Prvotno je bilo predvideno, da jih morajo upravičenci porabiti do konca letošnjega leta, a je ministrstvo za gospodarstvo že napovedalo, da jih bodo podaljšali v naslednje leto.

Po poročanju Dela pa v vladni posvetovalni skupini menda razmišljajo tudi o razširitvi turističnih bonov ali uvedbi novih vavčerjev za vadnine, šport, kulturo, muzeje, sejme … 

Kaj še prinaša sedmi protikoronski paket?

Prav tako naj bila po neuradnih informacijah Dela med ukrepi v sedmem protikoronskem paketu poenostavitev dela od doma, tako da bi zmanjšali nekatere birokratske ovire in obveznost varnega delovnega okolja z delodajalca prenesli na delavca.

Med predlogi za sedmi protikoronski paket lahko pričakujemo še, da bodo zdravstveni delavci oziroma vsi, ki delajo s covidnimi bolniki, v primeru okužbe z novim koronavirusom upravičeni do polnega nadomestila za bolniško odsotnost

Vlada pa je prejšnji teden ob sprejemanju šestega protikoronskega paketa še napovedala, da bo sedmi sveženj ukrepov urejal tudi temeljni dohodek za verske uslužbence, upokojence, prejemnike invalidskih skupin, člane kmetij, ki so dopolnili 65 let starosti in niso upravičeni do solidarnostnega dodatka za upokojence, ter druge skupine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice